HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Apád, anyád idejöjjön!

2014.10.10. 12:09 MinDigTV


M1 – október 10., péntek, 20:20

Romantikus és szórakoztató családi vígjáték minden korosztály számára.

Erich Kästner német író 1950-ben megjelent könyve, A két Lotti ezúttal amerikai köntösben kerül a képernyőre. A regény maga számos megfilmesítést megélt. Rögtön elsőként maga az író írta meg a forgatókönyvet és játszotta el a narrátor szerepét az 1950-ben bemutatott fekete-fehér, Josef von Báky rendezte filmben, de a Walt Disney ezúttal a David Swift által megálmodott 1961-es filmet forgatta újra az akkor 11 éves Lindsay Lohan főszereplésével, mely egyben a fiatal tehetség első filmszerepe is.

Dennis Quaid

A 11 éves ikerpár, ez esetben Annie és Hallie, egy gyerektáborban találkoznak egymással. A kezdeti rivalizálás ellenére hamarosan felfedezik megtévesztő hasonlóságukat, és egy kettészakított esküvői fénykép alapján rájönnek, hogy ők csakis ikrek lehetnek. Hallie Kaliforniában él bortermelő édesapjával, míg Annie Londonban divattervező édesanyjával és nagyapjával . Az egyik kislány szabad szájú, vagány, míg a másik jól nevelt, visszafogott és szabatosan fogalmaz. Mikor elhatározzák, hogy a tábor végén otthont cserélnek, hogy megismerjék másik szülőjüket, hosszas tanulási folyamaton kell részt venniük, hogy elsajátítsák testvérük életének minden részletét. Persze a céljuk azért nemcsak ez, hanem az, hogy újból összehozzák szüleiket, és boldog családként élhessenek ezentúl együtt. Ennek egyetlen akadálya az apa újdonsült barátnője, Meredith Blake, a fiatal és rámenős újságírónő.

A film nemcsak Lindsay Lohan első filmszerepe, hanem a könnyed szórakozást nyújtó vígjátékairól (Mi kell a nőnek?, Minden végzet nehéz, Holiday, Egyszerűen bonyolult) ismert forgatókönyvíró- és rendezőnő, Nancy Meyers debütje is rendezőként. Forgatókönyvíró az 1961-es változatot is jegyző David Swift, valamint Charles Shyer. A film remek zenéjét a termékeny hollywoodi zeneszerző, Alan Silvestri jegyzi. Főszerepekben Dennis Quaid, Natasha Richardson és Elaine Hendrix.

A film mind a kritikusok, mind a közönség körében sikert élvezhetett, költségvetésének mintegy hatszorosát termelte ki profitként.

Apád, anyád idejöjjön! – M1 – október 10., péntek, 20:20

rendező: Nancy Meyers
író: Erich Kästner
forgatókönyvíró: Nancy Meyers, Charles Shyer, David Swift
operatőr: Dean Cundey
jelmeztervező: Penny Rose
zene: Alan Silvestri
producer: Charles Shyer
látványtervező: Dean Tavoularis
vágó: Stephen A. Rotter

szereplők:
Lindsay Lohan (Hallie Parker/Annie James)
Dennis Quaid (Nick Parker)
Natasha Richardson (Elizabeth James)
Elaine Hendrix (Meredith Blake)
Lisa Ann Walter (Chessy)
Simon Kunz (Martin)
Courtney Woods (Nicole)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték M1 MinDig TV Dennis Quaid Apád anyád idejöjjön!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr206777393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása