HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Alan Rickmanre emlékezünk

2016.02.18. 10:35 MinDigTV


Február 21-én ünnepelné 70. születésnapját az egy hónapja elhunyt nagyszerű brit színész, Alan Rickman. Bár legnagyobb szakmai elismeréseit -a Golden Globe- és az Emmy-díjat- egy televíziós sorozatban, a Raszputyinban megformált szerepért kapta, ismertséget és népszerűséget azok a nagyszerű mozifilmek hoztak a számára, amelyekben -a korai gonosz figurák után- jellemzően kedves, néhol esendő, de mindig szerethető karaktereket alakított.

alan_rickman1.jpg 
1. Az egyik első sikere, a Robin Hood - A tolvajok fejedelme című film szerepe volt. Bár itt csak mellékszereplő volt, egy BAFTA-díjat kiérdemelt a gonosz Nottinghami bíró megformálásáért.

alan_rickman2.jpg 
2. Drágán add az életed - Rickman ismét egy gonosz szerepben, Hans Gruberként a klasszikus sorozatban. Fiatalabban. Rá is csodálkozunk: ez is Ő volt!

alan_rickman3.jpg 
3. A parfüm. Érdekes történet nagyon látványos módon megfilmesítve. Egy Rickmanhez igazán illő karakter volt, emlékezeteset is játszott benne.

alan_rickman4.jpg 
4. Egy örök kedvenc, a karácsonyi időszak nélkülözhetetlen klasszikusa, az Igazából szerelem, melyben a kissé esendő, ügyetlen, de összességében szerethető karaktert hozta nagyszerűen a művész

alan_rickman5.jpg 
5. A nagy brit siker, a Harry Potter mozifeldolgozása is elképzelhetetlen volt Rickman nélkül. Piton professzor szerepében a jó célt képviselők táborát erősítette Roxfortban.

Szólj hozzá!

Címkék: Harry Potter Robin Hood Igazából szerelem Alan Rickman A parfüm

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr708398974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása