HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Genova

2013.05.06. 14:04 MinDigTV


Duna – május 7. 21:15

Michael Winterbottom, korunk egyik legjelentősebb angol rendezője (Lidércfény; Csodaország; Guantanamo) a gyász és a szexualitás felfedezésének lelki folyamatait választotta témájául 2008-ban készült romantikus drámájában.


Nem sokkal felesége váratlan halála után Joe (Colin Firth), az egyetemi tanár Genovába utazik két tizenéves lányával, hogy a számukra idegen környezetben próbálják meg feldolgozni a veszteséget, és közösen új életet kezdeni. A beilleszkedésben segítségükre van az apa egy régi egyetemi ismerőse, Barbara (Catherine Keener), akihez egykor gyengéd szálak fűzték. Miközben Joe egy helyi egyetemen kezd angol irodalmat tanítani, idősebbik lánya egy olasz fiúval kezd járni, kisebbik lánya pedig, aki az autóban ült az édesanyja halálát okozó balesetkor, anyja alakját véli felfedezni a genovai emberforgatagban.  

Michael Winterbottom, korunk egyik legjelentősebb angol rendezője (Lidércfény; Csodaország; Guantanamo) a gyász és a szexualitás felfedezésének lelki folyamatait választotta témájául 2008-ban készült romantikus drámájában, amelyhez a hátteret Olaszország egyik legkarakteresebb tengerparti nagyvárosa, Genova nyújtotta.

A film rendezéséért Michael Winterbottom 2008-ban a San Sebastian-i Filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezőnek járó Arany Kagyló-díjat.

Genova – Duna – május 7. 21:15

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Michael Winterbottom
forgatókönyvíró: Laurence Coriat, Michael Winterbottom
zeneszerző: Michael Nyman
operatőr: Marcel Zyskind
producer: Andrew Eaton
vágó: Paul Monaghan

szereplők:
Colin Firth (Joe)
Perla Haney-Jardine (Mary)
Willa Holland (Kelly)
Catherine Keener (Barbara)
Hope Davis (Marianne)
Demetri Goritsas (Steve)
Kerry Shale (Stephen)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV Colin Firth Genova

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr165284500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása