HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az ír tánc királyai – A Lord of the Dance

2012.12.27. 10:09 MinDigTV


Duna Tv: december 27.,  csütörtök, 19:30

"Ha követed azt, amit a szíved diktál, ha igazán hallgatsz rá és készen állsz keményen dolgozni, minden lehetséges." (Michael Flatley)

flatly.jpg


A világ minden táján milliók rajonganak a Lord of The Dance-ért. 1996-os indulásuk óta nemcsak a rajongók, de a kritikusok is el vannak bűvölve ettől a lenyűgöző tánc-show-tól, ami az évek alatt több mint egymilliárd dollár bevételt is hozott.

A Los Angeles Times által „varázslatos kalandnak” nevezett produkció valójában egy az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történet kibontakozása során a Kis Lélek segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Don Dorcha, a Sötét Úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta tánc mágiájából. A 600 jelmezt felvonultató előadás sodró iramát sejteti, hogy az 50 táncos átlagéletkora mindössze 22 év. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.

A film felvételei a 2011-es Európa Turné teltházas koncertjein Dublinban és Londonban készültek. A lélegzetelállító előadás, a legkorszerűbb világítás, a kosztümök egyaránt lenyűgözik a fiatalabb és idősebb generációkat. Az előadáson kívül Michael Flatley exkluzív interjúban mesél a show létrejöttének körülményeiről, minden eddiginél közelebb hozva az élményt a nézőkhöz. Így mesél az előadásról:

„Már hónapokkal a turné előtt elkezdjük a készülődést. Akár évekkel. Néha fogok egy 30 másodperces szegmenset a műsorból, és 8 órán át csak azt gyakoroljuk. Sokszor akár 50 táncos is van a színpadon. Mindnyájan olyan gyorsan mozognak, ahogy csak tudnak, másodpercenként többször koppantanak, mindannyian tökéletesen egyszerre. Ezt nem lehet egy nap alatt begyakorolni, de egy hét, vagy akár egy hónap alatt sem. Rengeteg próba kell hozzá. Azt hiszem az egyik dolog, ami igazán különlegessé és nagyszerűvé teszi a műsort, hogy teljesen egyedi. Nincs még egy ilyen az egész világon.”

Duna Tv: december 27.,  csütörtök, 19:30

rendező: Marcus Viner
operatőr: Nick Wheeler
vágó: Tom Palliser

szereplő:
Michael Flatley


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: duna tv ír tánc Lord of The Dance Michael Flatley

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr94983087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása