HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Digitális átállás: elindult a tesztelés

2012.05.10. 10:08 MinDigTV


Hétfőn elindult Sopronban és Barcs kistérségben a Digitális Átállás Tesztprogram. A nyolc hónapon át tartó program célja az országos digitális átálláshoz kapcsolódó állami gondoskodás gyakorlatának tesztelése.

A két régióban hétfőtől mintegy 4500 szociálisan kiemelkedően rászorult személyt keresnek fel az NMHH által megbízott kérdezőbiztosok. A tesztprogram eredményeit a hatóság folyamatosan felhasználja az országos digitális átállás projektje során. A tesztprojekt első, felmérési szakasza, az arról szóló tájékoztató levelek megérkezését követően, május elejétől július végéig tart.


Ez idő alatt a kérdezőbiztosok tájékoztatják az érintetteket a digitális átállás folyamatáról, és a digitális műsorterjesztési mód előnyeiről. Miután a felmérők meggyőződtek arról, hogy a felkeresett, szociálisan rászorult személy jogosult az állami támogatásra (vagyis rászorultsága mellett kizárólag analóg földfelszíni módon televíziózik), és azzal élni is kíván, segítenek az igénylés kitöltésében. A beérkezett igényeket az NMHH kiértékeli, majd ezután kerülhet sor - várhatóan a nyár végétől kezdődően - a tesztprogram második, beszerelési szakaszára, amely novemberben zárulhat.

(mmonline)


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: átállás digitális tesztprogram mindig tv földfelszíni

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr954499843

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.05.10. 16:33:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása