HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Rejtelmes sziget

2015.01.16. 11:56 MinDigTV


Duna- január 17., szombat, 13:55

Jules Verne legnépszerűbb regényéből több filmadaptáció készült. Ezúttal az 1973-as francia-olasz-spanyol-kameruni koprodukciót ajánljuk, melynek rendezője és forgatókönyvírója Juan Antonio Bardem (a népszerű színész, Javier Bardem nagybátyja), illetve a rendkívül sokoldalú alkotó, Henri Colpi.

Omar Sharif

A történet szerint 1865-öt írunk. A Csendes-óceán felett egy légballon sodródik tehetetlenül öt utasával és egy kutyával. Az amerikai polgárháború hadifoglyai voltak, s a richmondi börtönből szöktek meg a szabadság reményében. A vihar azonban kegyetlen, és hiába dobálnak ki mindent a légballonból, egyre csak süllyednek. Már-már a tengerbe esnek, amikor is egyikük kiesik a kosárból, így újból emelkedni kezdenek. Négyen szerencsésen partot érnek egy szigeten, és a csodával határos módon előkerül ötödik, tengerbe veszett társuk is, Smith mérnök. Lassan elkezdik felfedezni ezt a furcsa és lakatlannak hitt szigetet, melynek van egy titokzatos ura is, Nemo kapitány…Nemo kapitány megszemélyesítője Omar Sharif, míg az öt kalandor szerepében Ambroise Bia, Jess Hahn, Philippe Nicaud, Gérard Tichy, valamint a Bardem színészdinasztia egy másik tagja is, az ifjabb Rafael Bardem.

Az örökzöld kalandfilm gondtalan szórakozást nyújthat minden korosztály számára, mondanivalója pedig örökérvényű: az összefogásra képes emberek a legkilátástalanabb helyzetből is találnak kiutat, és a sors is segíti őket

Rejtelmes sziget – Duna- január 17., szombat, 13:55

rendező: Juan Antonio Bardem, Henri Colpi
író: Jules Verne
forgatókönyvíró: Juan Antonio Bardem, Henri Colpi
zeneszerző: Gianni Ferrio
operatőr: Guy Delecluse, Julio Ortas, Enzo Serafin
jelmeztervező: Peris, León Revuelta
producer: Jacques Bar
látványtervező: José Luis Galicia, Jaime Pérez Cubero
vágó: Paul Cayatte, Antonio Gimeno

szereplők:
Omar Sharif (Nemo kapitány)
Ambroise Bia (Neb)
Jess Hahn (Bonaventure Pencroft)
Philippe Nicaud (Gideon Spilett)
Gérard Tichy (Cyrus Smith)
Gabriele Tinti (Ayrton)
Rafael Bardem (Herbert Brown)
Rik Battaglia (Finch)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: kalandfilm Duna TV Omar Sharif Rejtelmes sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr827079319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása