HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Kis hal

2014.04.11. 12:55 MinDigTV


M1 – április 11., péntek, 23:15

Tracy (Cate Blanchett) sokat megélt, harminckét éves nő. Sidney Little Saigon negyedében vezet egy videotékát. Négy éve küszködik, hogy újra elnyerje édesanyja bizalmát, s ez a rendszeresen visszatérő és elhatalmasodó drogfüggősége miatt nem is olyan egyszerű. Most, hogy végre saját vállalkozásba fogna és rendezné az életét, újra kísérteni kezdi a múlt: felbukkan a nő volt szerelme, s vele mindaz, ami érzelmileg ismét visszaránthatná oda, amitől végleg szabadulni szeretne.

Ráadásul az új élethez szükséges kölcsön felvétele is akadályba ütközik, mivel a bankok válasza mindenütt a nem. Ugyanakkor Tracy a bűnöző hajlamú bátyja, Ray (Martin Henderson) és a család zűrös barátja, Lionel (Hugo Weaving) miatt is aggódhat, ráadásul a "Jockey" becenévre hallgató drogfőnök (Sam Neill) is állandóan felbukkan, természetesen mindig a legrosszabb helyzetekben. A kérdés az: vajon képes-e Tracy kiszabadulni az újabb csapdából, szembe tud-e végre nézni a félelmeivel, hogy megtalálja az életet, s vele a boldogságot?

A „Kis hal”egy nagyon különlegesen felépített film, melyben az elhallgatott, ki nem mondott, s meg nem tett dolgok nagyobb hangsúlyt kapnak, mint a valódi történések. Természetes, hogy az ilyen nem- cselekmény központú filmekben mindig a színészi játékra terelődik a hangsúly, s Cate Blanchett ennek a kihívásnak ezúttal is eleget tesz. Csodálatosan egyszerű és hiteles játékával „elviszi a hátán” a filmet. Ő az a színésznő, akinek a szerep megformálása szinte mindig lenyűgözi a szakmát is, hiszen díjra jelölték az Elizabeth, A tehetséges Mr. Ripley, a Banditák, az Aviátor, az Egy botrány részletei, és a Bob Dylan élete című filmekben nyújtott alakításáért is. Megkapta már az Oscar-díjat, a Golden Globe-díjat és a BAFTA-díjat is.

Kis hal – M1 – április 11., péntek, 23:15

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Rowan Woods
forgatókönyvíró: Jacqueline Perske
operatőr: Danny Ruhlmann
jelmeztervező: Melinda Doring
zene: Nathan Larson
producer: Liz Watts, Vincent Sheehan, Richard Keddie
látványtervező: Luigi Pittorino
vágó: Alexandre de Franceschi, John Scott

szereplők:
Cate Blanchett (Tracy Heart)
Sam Neill (Jockey)
Hugo Weaving (Lionel Dawson)
Noni Hazlehurst (Janelle Heart)
Martin Henderson (Ray Heart)
Dustin Nguyen (Jonny)
Joel Tobeck (Steven)
Lisa McCune (Laura)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 MinDig TV Cate Blanchett Sam Neill Kis hal

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr156015856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása