HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Tigris a hóban

2013.11.27. 08:36 MinDigTV


Duna TV: november 27. szerda, 21:40

Az Oscar-díjas olasz színész és komikus Roberto Benigni, Az élet szép című film rendezője és főszereplője 2005-ös filmjében ismét sajátos humorával mesél a szerelemről.


Attilio De Giovanni elismert költő és egyetemi tanár, aki álmában mindig saját esküvőjén találja magát, egy gyönyörű nő mellett. Nem meglepő, hogy ébren a hétköznapokban is álmai hölgyét kutatja, miközben szenvedélyesen beszél diákjainak a költészet szépségéről. Egy napon aztán úgy tűnik, álmai valóra válnak, amikor találkozik az irodalmár Vittoriával, aki azonban visszautasítja a férfi közeledését. A szépséges hölgy éppen Fuad költészetéről ír, aki Attilio arab származású barátja. Mikor Fuad úgy dönt, hogy visszamegy Bagdadba, honfitársain segíteni az éppen kitörő Iraki háborúban, Vittoria is vele tart. Attilio nemsokára megtudja, hogy Vittoria súlyosan megsérült a bombázások során, és hogy megmentse  szerelme életét, mindent megmozgat, hogy Irakba jusson a háború közepébe.

Az Oscar-díjas olasz színész és komikus Roberto Benigni, Az élet szép című film rendezője és főszereplője 2005-ös filmjében ismét sajátos humorával mesél a szerelemről, aminek ezúttal az Iraki háború lett a szörnyű háttere. Álmai hölgyét Nicoletta Braschi, barátját, pedig Jean Reno alakítja.

Duna: november 27. szerda, 21:40

rendező: Roberto Benigni
forgatókönyvíró: Roberto Benigni, Vincenzo Cerami
zeneszerző: Nicola Piovani
operatőr: Fabio Cianchetti
producer: Nicoletta Braschi
vágó: Massimo Fiocchi

szereplők:
Roberto Benigni (Attilio de Giovanni)
Jean Reno (Fuad)
Nicoletta Braschi (Vittoria)
Tom Waits (Tom Waits)
Emilia Fox (Nancy Browning)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Jean Reno MinDig TV Roberto Benigni Tigris a hóban

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr75660179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása