HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Jadviga párnája

2013.06.10. 12:45 MinDigTV


Duna: június 13., csütörtök, 21:15

Závada Pál regényéből Deák Krisztina készített magával ragadó, szenvedélyes filmet, Tóth Ildikó és Bodó Viktor főszereplésével.


A XX. század elején járunk, egy szlovákok lakta magyar faluban. Nincs boldogabb ember a legénybúcsúját és lakodalmát tartó Ondrisnál, hiszen legszebb álma teljesült be: elnyerte szerelmének, apja gyámleányának, a Németországban taníttatott Jadvigának a kezét, és hazacsábította ezt a delejesen vonzó, de veszedelmesen titokzatos nőt. A közelségében is elérhetetlen, gyöngédségében is zárkózott Jadviga sok fejtörést okoz az ifjú férjnek.

Miért zárja el testét-lelkét az ifjú ara?  Van-e megoldás a problémáikra? A félénk beszélgetések áldása hamar szertefoszlik: a háború és következményei aláássák a családi boldogságot. Nem könnyítik meg Ondris helyzetét a 20-as évek politikai változásai, az ébredő szlovák öntudat, a barátok elvesztésének veszélye, anyja halála sem. Jadviga is szenved ebben a házasságban, tehetetlenné és bizonytalanná válik. Vajon elég erős-e a két embert összekötő szerelem? Marad-e belőle valami ezekre a nehéz időszakokra?

Závada Pál regényéből Deák Krisztina készített magával ragadó, szenvedélyes filmet. A rendező a Magyar Televízióban kezdte pályafutását, diplomafilmjét is itt, a Fiatal Művészek Stúdiójában készítette. Rendszeresen dolgozik színházban is. Filmjei igazi női filmek, érzelmekkel, vággyal, feszültséggel telve. Bátran nyúl a témákhoz, egyéni stílusát filmjeiben és színpadi rendezéseiben is felismerni.

Duna: június 13., csütörtök, 21:15

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Deák Krisztina
író: Závada Pál
forgatókönyvíró: Deák Krisztina, Závada Pál
zeneszerző: Selmeczi György
operatőr: Balogh Gábor
díszlettervező: Romvári József
jelmeztervező: Szakács Györgyi
vágó: Csákány Zsuzsa

szereplők:
Tóth Ildikó (Jadviga)
Bodó Viktor (Ondris)
Roman Luknár (Franci)
Csomós Mari (Mamovka)
Djoko Rosić (Gregor)
Ónodi Eszter (Irmus)
Fesztbaum Béla (Buchbinder Miki)
Marián Labuda (Bacovszky pap)
Ujlaki Dénes (Szilágyi)
Majsai-Nyilas Tünde (Anci)
Csányi Sándor (Rosza Pali)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Závada Pál Jadviga párnája Tóth Ildikó

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr325353865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása