Gasztrotúra vasárnap délelőtt 11:30-tól az RTL Klubon
Tengeri halak, rákok, kagylók egy budaörsi raktártelepen. Aztán: stílus és nemzetközi bisztrókonyha Szegeden: Tiszavirág, úttörő az alföldi nagyvárosban. Ezekre a helyekre túrázunk ezúttal.
A budaörsi halpiac egészen olyan mint egy igazi tengerparti halpiac, pedig mélyen a szárazföld belsejében, még a legközelebbi tengerparttól is sokszáz kilométerre található. A halak, bár nem egészen önszántukból, esetenként sokezer kilométert utaznak, csak azért, hogy a tányérunkon végezzék. Van ott norvég lazac Skandináviából, gyakran jön tengeri süllő vagy ismertebb nevén branzino a görög vízekből. Aztán van még tőkehal megintcsak az északi tengerekből, és egy igazi rémség: ördöghal is. A halak mellett más ehető tengeri állatok is vannak, páldául ízeltlébúak is.
A Gasztrotúra adásában azt is megmutatjuk, hogyan készítsünk othon egyszerűen és olcsón fenséges halmenüt, és ellátogatunk a szegedi Tiszavirágba, mely az érzékek játéka. Látvány, kényelem, és ízek vasárnap délelőtt 11:30-tól az RTL Klubon!