HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Jó reggelt, Babilónia!

2014.12.03. 15:12 MinDigTV


DUNA – december 3., szerda, 21:25

Megható és tanulságos családtörténet az 1910-es évekből a Taviani testvérek tolmácsolásában.

1987-ben a Cannes-i Filmfesztiválon Vittorio és Paolo Taviani egy eddig tőlük szokatlan, regényszerű filmet mutattak be. Ez az első (nagyrészt) angol nyelvű filmjük, mely olasz-francia - amerikai koprodukcióban készült. A történelmi tényeken és fikción alapuló mű a mozi úttörő korszakát idézi, és egyben filmtörténeti tisztelgés a nagy előd, a némafilmes D. W. Griffith előtt, aki nem mellesleg egy olasz hatására, Giovanni Pastrone Cabiria című filmeposzának megnézése után gondolta újra elképzeléseit, és forgatta le legnagyobb filmjét, a Türelmetlenséget.

Jó reggelt Babilónia!

A film története szerint a Bonanno család generációk óta katedrálisok restaurálásával foglalkozik, ám az 1910-es években azzal kell szembesülniük, hogy nincs munkájuk, ezért be kell zárniuk a kézműves vállalkozást. A két fiú, Andrea és Nicola Amerikába mennek szerencsét próbálni, ahol megalázóbbnál megalázóbb munkák után, a véletlen folytán sikerül eljutniuk Kaliforniába, és ott munkát kapniuk Griffith legújabb filmjének forgatásán. A grandiózus film kulisszái között ismerkednek meg a két gyönyörű táncosnővel, Ednával és Mabellel, akiket feleségül is vesznek. A sors azonban kegyetlen, és egymás ellen fordítja az egykor elválaszthatatlan fivérpárt…

Főszerepekben az olasz származású amerikai színész, Vincent Spano ( Nicola) és a portugál Joaquim de Almeida (Andrea), valamint Greta Scacchi (Edna) és Désirée Nosbusch (Mabel) láthatók. A film zenéjét ezúttal is Nicola Piovani jegyzi.

Taviani sorozat – Jó reggelt, Babilónia! – DUNA – december 3., szerda, 21:25

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Paolo Taviani, Vittorio Taviani
forgatókönyvíró: Tonino Guerra, Paolo Taviani, Vittorio Taviani
zeneszerző: Nicola Piovani
operatőr: Giuseppe Lanci
vágó: Roberto Perpignani

szereplők:
Vincent Spano (Nicola Bonnano)
Joaquim de Almeida (Andrea)
Greta Scacchi (Edna)
Désirée Nosbusch (Mabel)
Omero Antonutti (Bonanno)
Bérangere Bonvoisin (Mrs. Griffith)
Charles Dance (D. W. Griffith)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Paolo Taviani Jó reggelt Babilónia! Vittorio Taviani

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr916954521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása