HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Csütörtöki Fábry: Andy Vajna, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Fricska Néptáncegyüttes, Radics Gigi

2014.11.26. 09:29 MinDigTV


November 27. 20:20 | M1

Andy Vajna
1956-ban hagyta el az országot, akkor tizenkét éves volt. Kalandos körülmények között, egykori szomszédai segítségével szökött át Bécsbe, majd onnan Kanadába utazott a Vöröskereszt támogatásával, pedig a végső úticélja Los Angeles lett volna, ahol egy nagynénje élt.

Az akkori törvények értelmében azonban kiskorú nem vándorolhatott be az Egyesült Államokba. Hat hónap után jött csak létre a családegyesítés, amelyhez az édesapjának egy kisebb törvénymódosítást kellett kezdeményeznie az Államok Kongresszusánál. A jogi rugalmasság végül kifizetődött Amerikának, hiszen felcseperedve megmozgatta Hollywoodot: olyan filmeket köszönhet neki az álomgyár, mint a Rambo, a Terminátor 3, az Angyalszív vagy a Die Hard.

Igaz, a nagy stúdiók kapujáig rögös út vezetett, hiszen Andy Vajna előbb fodrászként dolgozott Los Angelesben, majd Hongkong felé is tett egy közel hat éves kitérőt, ahol egy év alatt, a semmiből egy háromezer főt foglalkoztató parókagyárat hozott létre. Később a farmerbizniszre váltott, végül a Bruce Lee-vel kialakult barátsága térítette ismét vissza a filmgyártás felé.
Ma, a Magyar Nemzeti Filmalap vezetőjeként az itthoni filmszakmát segíti munkájával: múlt hónapban, több éves szünet után például ismét megrendezésre került a Filmhét, a Filmszemle utódja, jövőre pedig kiosztják a filmszakmai díjakat is az arra érdemeseknek.

Tény, hogy nehéz olyan hollywoodi filmcsillagot említeni, akivel Andy Vajnának ne lenne legalább egy közös története.

Mucsi Zoltán, Scherer PéterFábry - Kapa és Pepe szőnyegbombázása

Radics GigiBolondos lány a bolond városból - Radics Gigi

Fricska NéptáncegyüttesFricska Néptáncegyüttes

műsorvezető: Fábry Sándor


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Andy Vajna Mucsi Zoltán Scherer Péter Radics Gigi Fricska Néptáncegyüttes

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr486933867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása