HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Sörgyári Carpiccio

2014.10.18. 15:01 MinDigTV


M1 - október 19. (október 20.) 00:20

Jirí Menzel filmtörténeti gyöngyszeme az 1900-as évek elejére, egy cseh kisváros derűs nyugalmába viszi vissza a nézőket. A városka egyik látványossága a sörgyári igazgató gyönyörű felesége, aki olyan élvezettel issza a sört, hogy az felér a legsikeresebb reklámkampánnyal. Ebbe az ártatlan és békés világba érkezik Pepin bácsi, aki vidám történeteivel szórakoztat mindenkit, aki a közelébe kerül.

Sörgyári Carpiccio

Az emberi közvetlenség varázslatos légköre uralkodik a húszas évek elején ebben az álmos és vidám kisvárosban. Mintha az öröklött tradíciók szabályoznának a sörgyár külön világában is; valójában azonban a világ természete az állandó változás, melynek első jele, amikor az igazgató szép felesége levágatja dús, hosszú, aranyszőke hajfürtjeit… A sörgyár fiatal gondnoka, Francin rádiót vesz, s ez a nagyszerű találmány végképp bebizonyítja az embereknek: eljött a "lerövidítések" korszaka, minden közelebb került, csökkennek a távolságok. A cég gépkocsit vásárol a lovak helyett, Pepin pedig lefűrészeli az asztal lábait. Új világ kezdődött, új világ köszöntött be.

A Sörgyári capriccio egy igazi, vérbeli régi idők mozija, klasszikus film egy gyönyörű aranyhajú fiatalasszonyról, aki sört vedel, a történeteit szétárasztó Pepin bácsiról és a mosómedvék lélekre gyakorolt hatásáról. Jiri Menžel capriccio-ja a rendező filmjeiből összeállított sorozat keretében kerül adásba. Bohumil Hrabal könyvének eredeti címe „Postriziny”, azaz kurtított fürtök, amelyből Menžel egy örökmozit forgatott.

Sörgyári Carpiccio - M1 - október 19. (október 20.) 00:20

rendező: Jirí Menzel
író: Bohumil Hrabal
forgatókönyvíró: Jirí Menzel, Bohumil Hrabal
zeneszerző: Jirí Sust
operatőr: Jaromír Sofr
vágó: Jirí Brozek

szereplők:
Magda Vásáryová (Mariska)
Jiří Schmitzer (Francin)
Jaromír Hanzlík (Pepin)
Rudolf Hrusínský (Dr. Gruntorad)
Petr Čepek (De Giogi úr, a tűzoltóparancsnok)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Hrabal Jirí Menzel Rudolf Hrusínský Sörgyári Carpiccio

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr36805479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása