HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A lator

2014.03.18. 10:53 MinDigTV


Duna TV – 2014. március 18., kedd, 21:45

A jól ismert bibliai történet humoros, szatirikus feldolgozása Ennio Morricone zenei aláfestésével.

Kaleb, a galileai csavargó kisebb lopásokból él, és különféle vásárokon lép fel bűvészmutatványaival. Egy nap véletlenül a belecsöppen egy menyegzőbe Kánában, és látja Krisztust, amint a vizet borrá változtatja. Őt is egy csalónak hiszi, akinek szerinte van még mit tanulnia, de később, amikor a vízen látja járni, az teljesen lenyűgözi. Mivel úgy véli, hogy Jézusnak nincs túl sok érzéke az üzlethez, elhatározza, hogy felkeresi őt az Olajfák hegyén, a Gecsemáné kertben, és felajánlja neki segítségét...

Az 1980-ban olasz-francia koprodukcióban készült film rendezője és forgatókönyvírója Pasquale Festa Campanile, aki saját regényét vitte vászonra. Kaleb szerepében a Monicelli és Steno filmekkel befutott remek komikus Enrico Montesano látható, aki ebben a filmben, illetve a Languszta reggelire (1979) és a Fogadjunk! (1980) című filmekben nyújtott alakításáért elnyerte az Olasz Filmművészeti Akadémia David di Donatello díját. Partnere a szexkomédiákban szereplő dúskeblű Edwige Fenech, valamint a Krisztust alakító Claudio Cassinelli.

A film máig rendkívül megosztja a mélyen vallásos olasz társadalmat. Egyesek istenkáromlásnak tekintik, mások viszont örömmel üdvözölik az egyedit, a frissességet, és azt, hogy valaki végre más szemszögből közelítette meg a bibliai történetet. Mindemellett a film pozitívuma az, hogy remekül ötvözi a nagy hagyományokra visszatekintő „commedia all’italiana”-t és a korban oly divatos „commedia sexy”-t.

A lator – Duna TV – 2014. március 18., kedd, 21:45

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Pasquale Festa Campanile
forgatókönyvíró: Renato Ghiotto, Ottavio Jemma, Santino Sparta
zeneszerző: Ennio Morricone
operatőr: Giancarlo Ferrando
látványtervező: Enrico Fiorentini
vágó: Alberto Gallitti

szereplők:
Enrico Montesano (Kaleb)
Edwige Fenech (Debora)
Bernadette Lafont (Apula)
Sara Franchetti
Claudio Cassinelli (Jézus)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Ennio Morricone MinDig TV A lator

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr505867413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása