HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Kosztümök és újságok

2014.03.08. 15:51 MinDigTV


Duna TV – 2014. március 8. 21:55

Mike Hagen, a sportújságíró egy nyugati parton átmulatott éjszakán ismeri meg Marilla Brownt, akivel egy gyors románc után sebtiben össze is házasodnak, ám New Yorkba hazatérve azzal kell szembesülniük, hogy nagyon is két különböző világban élnek. A rendetlen kis lakásában hajnalig tartó pókerpartikat rendező Mike nehezen tudja lenyelni, hogy a divattervezőként páratlanul sikeres Marilla egy fényűző apartmanban él, és a legelegánsabb művészkörökben forgolódik.

Gregory Peck

Marilla a legnagyobb igyekezete ellenére sem tudja örömét lelni a Mike által szívesen látogatott bokszmeccsekben, a sporttársaságban megjelenő, bevert orrú Maxie Stultztól pedig a hideg is kirázza. Mike úgy gondolja, szeretett felesége érdekében legjobb, ha eltitkolja korábbi kapcsolatát Lori Shannon táncosnővel, de Marilla csakhamar megneszeli a dolgot, és Mike ügyetlen mesterkedéseivel csak feltüzeli féltékenységét. Mialatt Mike egy időre rejtőzködni kényszerül egy gengsztervezér elől, akit cikkeiben támadott, Marilla éppen arra kap megbízást, hogy jelmezt tervezzen Lori Shannon számára. Mike-nak már nem elég újságíróként a sport tisztaságáért harcolnia, de küzdenie kell az életéért és felesége szeretetéért is.

Gregory Peck és Lauren Bacall tündöklő kettőse emeli ennek az 1957-ben készült romantikus vígjátéknak a fényét, amelyet a filmmusical műfajának legendás rendezőegyénisége, Vincente Minnelli készített – ezúttal prózában maradva, igaz, leleményesen itt is megtalálta a módját, hogy látványos színpadi betéteket és tánckoreográfiákat helyezzen el a cselekményben. A film 1958-ban a Legjobb eredeti forgatókönyv (George Wells) kategóriában Oscar-díjat nyert.

Kosztümök és újságok – Duna TV – 2014. március 8. 21:55

rendező: Vincente Minnelli
forgatókönyvíró: George Wells
zeneszerző: André Previn
operatőr: John Alton
vágó: Adrienne Fazan

szereplők:
Lauren Bacall (Marilla Hagen)
Gregory Peck (Mike Hagen)
Dolores Gray (Lori Shannon)
Sam Levene (Ned Hammerstein)
Tom Helmore (Zachary Wilde)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték romantikus Duna TV MinDig TV Gregory Peck Kosztümök és újságok

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr645850160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása