HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Tripla produkció, tripla elismerés, tripla taps

2013.12.08. 15:55 MinDigTV


A Kedvencek hétvégéjén a négy döntős saját és mentoraik kedvenc dalait énekelték, ráadásul tripláztak, hiszen háromszor is színpadra álltak. Az eredmény pedig: nagy pillanatok, szűnni nem akaró tapsvihar és világszínvonalú produkciók.


A szombati adás meglepő fordulattal kezdődött, Istenes Bence egy spárgával nyitotta meg a kilencedik show-t!
Most még a TOP4 versenyző állt az X-Faktor színpadára: Csordás Ákos, a ByTheWay, Danics Dóra és Krasznai Tünde, vasárnap pedig jön az utolsó párbaj: a végső küzdelem, amelyben eldől, kik lehetnek ott a finálé végén!

A 9. élő adást Krasznai Tünde nyitotta, akiről Geszti Péter azt mondta, az X-Faktorban hazatalált, mert minden stílusban otthon van. Tünde a kisfilmjében azt mondta, hogy feszegeti a határait, nagyon fárasztó a munka, ugyanakkor hatalmas energiákat is kap tőle. Tünde a Rolling Stones emblematikus dalát, a Satisfactiont adta elő.

Szikora Robi szerint volt benne erő, volt benne spiritusz, de nem elégítette ki teljesen. Alföldi Róbert szerint a táncosok és a koreográfia is szuper volt, de még ez sem vonta el a figyelmét Tündéről, nem tudta levenni a szemét a lányról. Tóth Gabi hiányolt valamit a produkcióból, de összességében megdicsérte Tündét. Geszti Péter határtalanul büszke volt mentoráltjára, szerinte az a tehetséges ember, aki többet tud, mint amit megtanult, és szerinte Tünde már eleve így érkezett ebbe a műsorba.

Másodikként Csordás Ákos érkezett, aki mentora kedvenc dalát, az LGT-től az Elfelejtett szót énekelte el. Bár Ákost megviselte a múlt heti párbaj, úgy érzi, még bizonyítania kell és nem engedheti meg magának, hogy összeomoljon. „Kellemes volt, friss volt” – így kezdte értékelését Geszti Péter. Ugyanakkor Tóth Gabinak azt mondta, hogy olyan nem fordulhat elő, hogy a táncosok csinosabbak legyenek, és túlragyogják a főhőst. Alföldi Róbertnek is rendben volt a produkció, de hiányolta belőle az erőt, is szintén kifogásolta, hogy Ákos nem volt eléggé bevonva a táncos koreográfiába. Gabi szerint azonban nekik nem is ez volt a céljuk, szerinte ebben a dalban nem a táncon volt a hangsúly. Ez egy nehéz dal volt, nehéz szöveggel, de Ákos kiválóan teljesítette, főleg azok után, amit a múlt héten átélt.

A rövid szünet után következett az a versenyző, aki bármit is csináljon, nem szorul magyarázatra. Danics Dóra kedvenc dalával, Adele egyik szerzeményével érkezett.
Gabi őszintén beismerte, hogy ez a szám neki annyira nem tetszett, szerinte Dóra hangneméhez kellett volna kicsit alakítani ezt a dalt, mert ez egy nagyon nehéz dal volt, és így számára kicsit egysíkú lett az előadásmód. Alföldi annyit mondott, hogy színházi körökben ezt úgy hívják, hogy bent rekedt. Lehet, hogy belül meg volt a szikra, a tűz, a lobogás de, ez nem jött át a közönség felé.
Szikora Robi azt mondta Dórának, hogy a dal elején nem hallotta magát pontosan. Sokkal jobb énekes ő, és voltak már sokkal jobban sikerült előadásai is. Ő jobban szereti, amikor Dóra az ösztöneire hagyatkozva elengedi magát. Geszti Péter szerint azonban nem az volt a cél, hogy Adele-t utánozzák, hanem hogy Danics Dóra ebben a dalban is önmaga maradjon, ez pedig tökéletesen sikerült neki.

A múltról énekelnek, de övék a jövő. Így konferálta fel csapatát Szikora Robi. A ByTheWay Ákos Ilyenek voltunk című slágerét adta elő. „Uraim felnőttek” – így kezdte Alföldi Róbert. Többet mutattak meg magukból ebben a dalban, mint eddig bármikor. Gabi számára megható volt a produkció, úgy érezte, hogy megmutatták neki, hogy honnan jöttek és hová tartanak. Geszti Péter nem osztozott a dicsérő szavakban, számára ez a produkció egy kicsit iskolás volt. Volt már ennek a csapatnak olyan előadása is, ami őt sokkal jobban szíven ütötte. Szikora Robi szerint csak annyiban volt iskolás ez a produkció, amennyiben azt tanítani lehetne. Úgy érzi csapat kezdi lebontani azokat az előítéleteket, amik a fiúcsapatokat övezik, hogy csak jól néznek ki, helyesek, jól táncolnak. Ők hétről-hétre bizonyítják, hogy énekelni is kiválóan tudnak.

A 2. kört Csordás Ákos nyitotta saját kedvencével, a Metallica egyik feledhetetlen slágerével.
Szikora Robi kezdte az értékelést. Tekintélyes volt, tele volt érzelemmel, jó volt a hangszín is, látszott rajta, hogy ismeri ezt a bandát, és magáénak érzi a filozófiájukat. Alföldi Róbert azt mondta a fiúnak, hogy már nincs mitől félnie, ilyenkor az ember már vagy mindent visz, vagy semmit, el kell engedni a lovakat. Geszti Péternek az volt az érzése, hogy Ákos keresi azt a pontot, ahol magával ragadja az erő, de megmarad az ízlés is, a dal utolsó harmada neki kifejezetten tetszett, magával ragadta. Gabi szerint, óriási teljesítmény, hogy nemcsak Ákos, hanem minden versenyző, immár 9 hete, folyamatosan kőkeményen dolgoznak, és így megállják a helyüket. X-Faktor kompatibilisnek nevezte „fiát”, akit szeretne a dobogón látni.

Kis kitérő után következett Krasznai Tünde egy Tankcsapda balladával.
A mentorok véleménye meglehetősen megoszlott a produkcióról. Gabi szerint ez egy nagyon kemény dal, kemény mondanivalóval, de úgy érzi Tünde ezt most nem tudta teljesen átadni, nem ragadta magával teljesen. Alföldi Róbert nem értett vele egyet, szerinte pont az volt a jó ebben az előadásban, hogy nem rágta szájba, mit kellene éreznünk, intelligensen közvetítette a mondanivalót. Szikora Robi szerint telitalálat volt ez a szám, hiteles volt, egy kicsit túl volt érezve, de nagyon tetszett neki, bár szerint egy tornacipőben előadva sokkal jobb lett volna. Geszti Péter nagyon megdicsérte mentoráltját, szerinte ez egy aluljáróban, egy szál gitárral előadva is ugyanilyen jó lett volna.

Majd következett Szikora Robi kedvenc dala, a Bohemian Rhapsody a Queentől, ezúttal a ByThe Way előadásában.
Geszti Péter szerint nagyon jó volt a csapatmunka, de az egyéni teljesítményekre jobban oda kell figyelni, szívvel hallgatni nagyon jó a fiúkat, mert nekik is óriási szívük van. Nagy merészség volt részükről bevállalni ezt a dalt, de nem vallottak vele szégyent. Tóth Gabi személyesre fordította a szót, mivel ő is énekelte már ezt a dalt, ezért pontosan tudja, hogy mennyire nehéz és bonyolult. Az, hogy ez ilyen tisztán, ilyen pontosan tudott megszólalni, csodálatos volt, és mindenkit arra biztatott, hogy csinálják a fiúk után. Alföldi Róbert számára ebben a produkcióban ezúttal több volt a mutatvány, mint a zenei teljesítmény, amire Szikora Robi úgy reagált, hogy mentortársa nyilván most hallotta először ezt a dalt. A srácok mentora azt mondta, hogy amikor megtudta, hogy mentor lesz az X-Faktorban, elhatározta, hogy elénekelteti majd versenyzőivel a legszebb zenei darabokat. Örül neki, hogy a ByTheWay ezt ilyen kiválóan megoldotta, és hogy hallhatta őket.

Majd következett Danics Dóra, Geszti Péter egyik kedvencével, Rúzsa Magdi Egyszer című dalával.
Alföldi Róbert úgy kezdte értékelését, hogy igazi nagy merészségre vall, hogy a verseny vége felé, egy ilyen bensőséges, ilyen megható dalt énekeljen el valaki. Azt mondta Dórának, ha mindig így énekel majd, akkor biztosan fog kopogtatni valaki nála. Tóth Gabinak most tetszett leginkább a Dóra, könnyeket csalt a szemébe, szerinte ez egy nagy pillanat volt. Szikora Robi szerint is most volt a legjobb Dóra, látszott, hogy ebben a stílusban érezte magát a igazán otthon. Ennek a műfajnak Zorán, Kern András és Presser voltak a nagy művelői, ez igazi magyar zenei hungarikum. Geszti Péter szerint is rátaláltak Dóra valódi közegére, szerinte a lány még sohasem volt ilyen jó, mint most.

A rövid szünet után megkezdődött a harmadik kör, a versenyzők ezúttal duettekben mérték össze a tudásukat. Elsőként Csordás Ákos és ByTheWay léptek közösen színpadra. a Blondie egy ikonikus slágerével. Mentoraik úgy konferálták fel őket, mint a fiút és a csapatot, akiknek mindenképp ott a helyük a dobogón. A dal után a mentorok extázisba kerültek, mindenki csak szuperlatívuszokban beszélt a produkcióról. Geszti azt mondta, hogy igazi bulihangulatot varázsoltak a színpadra, a belőlük áradó jókedv pedig mindenkire átragadt.

Két nagyon erős karakter, nagyon erős hang, és két teljesen különböző világ – Krasznai Tünde és Danics Dóra duettje következett. A lányok Tina Turner Proud Mary című dalát énekelték el.
Tóth Gabi kezdte értékelést. „Csajos volt, remek volt, és nem volt benne, ez az énekeljük le egymást dolog”. Alföldi Robi szerint, ha itt lenne a nézőtéren a rocknagyi, akkor ő is beállt volna közéjük. Szikora Robi csak annyit mondott, az X-Faktorban ez a szint. Geszti azt mondta, nagyon rég nem látott már ilyen energiákat a színpadon. „Nőerőmű, nőerőmű” – ezzel zárta mondandóját a büszkeségtől dagadó mentor.

Az est zárásaként érkezett az extra fellépő, az X-Faktor egykori szabadszájú mentora, Nagy Feró és a Beatrice!

Fantasztikus volt a hangulat ezen az estén is. A négy versenyben lévő énekes háromszor is bizonyított ma, kétszer egyénileg énekeltek, egyszer pedig duettben mutatták meg tehetségüket. Óriási elismerések, szűnni nem akaró tapsvihar, nagy pillanatok - ezek jellemezték a 9. döntőt. De vasárnap jön egy újabb, és az utolsó párbaj. A tét óriási, hiszen holnap eldől, hogy ki az a három előadó, akik harcba szállhatnak a végső győzelemért. Vasárnap 20 órakor jön az újabb Döntés, tartsanak velünk akkor is!


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: X-Faktor Krasznai Tünde Danics Dóra Csordás Ákos ByTheWay

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr815681738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása