HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Digitális átállás után - Modernebb DVB-T jön vagy olcsóbb mobilnet?

2013.11.20. 09:27 MinDigTV


Digitális hozadék néven szokás hivatkozni arra a 800 MHz-es sávra, mely a (mai szemmel) pazarló analóg tévéadás megszüntetése nyomán felszabadul. Az átmeneti időszakban plusz terhet jelentett a frekvenciakészletünkre nézve az, hogy a digitális adóknak is helyet kellett kiszorítani, de mostantól az a kérdés, hogy mit kezdünk a felszabaduló sávval.


Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának tájékoztatása szerint még az idén megkezdik a frekvenciák értékesítését. Megerősítette a hatóság, hogy nem kizárt, hogy a digitális hozadékot (részben vagy egészben) nem tévés műsorszórás, hanem mobilinternet céljára használják majd fel, és mivel a 800 MHz-es sávban ugyanazt a területet kevesebb bázisállomással lehet lefedni, így eddig nem fedett helyeken is és olcsóbban biztosítható lehet a hozzáférés.

A másik lehetséges út a több, jobb DVB-T. Megkérdeztük az Antenna Hungáriát, hogy milyen fejlesztések várhatók a MinDig TV-vel kapcsolatban, lesznek-e további fizetős és HD adók? Tóth András az AH Zrt. részéről így tájékoztatott:

„Az AH november folyamán végrehajtja a frekvenciacseréket és teljesen elhagyja a 800 MHz-es sávot, melyben eddig a MinDig TV szolgáltatás volt fogható. A digitális szolgáltatás ezentúl zömében azokon a frekvenciákon lesz fogható, melyeken korábban az analógot sugároztuk.

Az AH jövő tavasszal további hét telephelyen helikopteres antennacseréket hajt végre, illetve alkalmassá teszi a hálózatát és telephelyeit további két multiplex elindítására. A tartalomválaszték jelentős bővítésére ezt követően lehet számítani, egyelőre korai megmondani, hogy mely csatornák és milyen konstrukcióban lesznek elérhetők. A terveink szerint mind az ingyenesen elérhető, mind a fizetős csatornák számát bővíteni kívánjuk. Célunk, hogy jövő év során a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásaink teljes használata – beleértve az elsődleges és másodlagos használatot is – elérje az egymillió háztartást. Ezzel az Antenna Hungária a legnagyobb digitális televíziós szolgáltatóvá válhat, mely nagyon jó alapot teremthet a további tévés fejlesztésekre. Ami az előfizetéses szolgáltatást illeti, a MinDig TV Extra mára a negyedik legnagyobb fizetős TV operátorrá vált, célunk továbbra is az, hogy a leggyorsabban növekedő vezeték nélküli pay-TV szereplőként rövid időn belül több százezres ügyfélbázist szolgáljunk ki.”

Egri Imre
(itcafe.hu)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: mobilnet NMHH Hungária DVB-T Antenna Digitális hozadék

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr345645088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása