HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Viszlát plazma, üdv Ultra HD és OLED

2013.11.04. 09:38 MinDigTV


Most, hogy a Panasonic hivatalosan is bejelentette, hogy végzett a plazma TV-k gyártásával, már nem kérdéses, hogy a jövő az Ultra HD-jé és az OLED-é.


A Panasonic hivatalos bejelentéséhez csak annyit, hogy a gyártó egyik európai vezetője pár hete azt mondta a techradar.com egyik újságírója számára, hogy ez csak egy újabb találgatás, és a Panasonicnak 2014-re is tervezett plazmaszériája van.

A döntés már a levegőben lógott azóta, hogy Kazuhiro Tsuga átvette a gyártó elnöki székét. „A TV a legnehezebb vállalkozások egyike, nemcsak számunkra, hanem az egész ipar számára. (…) Az árak egyre lejjebb és lejjebb mennek, a képernyők egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek” – nyilatkozta Tsuga a 2013-as CES előtt.

Tsuga úgy véli, hogy az Ultra HD és az OLED az igazán fontos új képernyőtechnológiák, amelyre koncentrálniuk kell. Számos lehetőség van, amit számításba kell vennie a gyártónak.

A Panasonic döntése mindenképpen egy korszak mérföldkövét jelenti, azonban a plazma technológiának még nincs teljesen vége. Az LG korábban ez évben azt nyilatkozta, hogy nem tervezi a plazma TV-i gyártásának befejezését, amíg a képernyői hasznot hoznak a koreai cég számára. Az LG a plazmát, mint olcsó megoldás kínálja a vásárlói számára. A Samsungnak szintúgy vannak folyamatban lévő plazma szériái.

(sat.hu)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: LG Panasonic OLED plazma TV Ultra HD

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr985613826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása