HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Antenna tájoló applikáció - iOS, Android, Windows alapú telefonokra

2013.10.25. 08:24 MinDigTV


Az Antenna tájoló ingyenes applikáció a földfelszíni digitális televízió műsorszórás adásainak (MinDig TV és MinDig TV Extra) vételéhez nyújt technikai segítséget. Alkalmazásával könnyen beállíthatjuk az adások vételéhez szükséges szélessávú UHF, kültéri antennánkat. Elérhető iOS, Android illetve Windows alapú telefonokra.

Magyarországon a digitális átállás keretében két ütemben, július 31-én illetve október 31-én lekapcsolásra került, kerül az analóg földfelszíni televízió műsorszóró hálózat. Helyébe az ingyenesen elérhető, 7 TV csatornát kínáló MinDig TV lép. A digitális átállás közvetlenül mintegy 800 ezer háztartást érint, érintett.

Közvetetten gyakorlatilag a teljes magyar lakosság érintett, mivel a MinDig TV a lakosság 98%-a számára elérhető, és több százezren használják már most is második TV-nek vagy nyaralóban, illetve jellemző a használata közintézményekben is. Azoknak a háztartásoknak, ahol a MinDig TV-t kívánják a továbbiakban nézni, mindenképpen szükségük van egy UHF antennára.


Ennek beállításához nyújt segítséget az “Antenna tájoló″ a lakosság illetve az antenna szerelők számára. A térképen megjelennek a GPS koordináták vagy a beírt cím alapján a lekérdezés helyén elérhető adók. A tájoló funkció az antenna irány beállítását segíti. Az alkalmazás használja a felhasználó GPS-koordinátáit és a telefon kameráját is bevonja az augmented reality megoldás. A Tájoló applikációt publikálása óta több mint 11 ezren töltöttek le az okostelefonjukra.

Likeoddal szavazz erre az Appra, hogy megnyerhesse a Sanoma közönségdíjat! >>


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: okostelefon applikáció tájoló Android Windows iOS Antenna

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr895598392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása