HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Álmodozni mindig lehet

2013.08.07. 15:34 MinDigTV


Duna– augusztus 7. 21:20

Pierre Richard 1990-es vígjátékának története gyanúsan ismerős: adva van egy művelt, kifinomult, de életunt (esetleg beteg) milliomos és egy koldusszegény, műveletlen, az élet peremén tengődő, de ugyanakkor életörömmel teli ember.


A beosztottjai által Császárnak becézett nagyhatalmú üzletember, bankár és médiacézár (Pierre Richard) töménytelen pénze ellenére sem boldog. Felesége és lánya élik az életüket, beosztottjai félnek tőle, ő pedig egyre fásultabbá válik. Apró áruházi lopásokkal próbálja feldobni magát. Ám megismerkedik Rashiddal, a szegény arab borbéllyal, aki frissítő szemtelenségével felrázza az életunt milliomost.

Pierre Richard 1990-es vígjátékának alapmotívuma ismerős: a művelt, kifinomult, de életunt (esetleg beteg) milliomos és a koldusszegény, egyszerű, ám életörömmel teli ember találkozásából gyümölcsöző barátság születik. Lehet, hogy Pierre Richard filmje szolgált mintául az elmúlt évek nagysikerű francia filmjének, az Életrevalóknak?

Régi bölcsesség, hogy a pénz nem boldogít – az emberekre való odafigyelés, egymás felfedezése és elfogadása annál inkább. Ez nemcsak álom…

Álmodozni mindig lehet – Duna– augusztus 7. 21:20

rendező: Pierre Richard
forgatókönyvíró: Olivier Dazat, Pierre Richard
zeneszerző: Alain Wisniak
operatőr: François Lartigue
producer: Jean-Louis Livi
vágó: Youcef Tobni

szereplők:
Pierre Richard (Charles de Boisleve)
Smain (Rachid Merzahoui)
Edith Scob (Solange de Boilesve)
Pierre Palmade (Frédéric de Boilesve)
Jacques Seiler (Verlinden)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film vígjáték Duna TV MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr655449891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása