HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Finánc a pácban

2013.06.11. 09:35 MinDigTV


A francia filmek velük született báját mellőzve az inkább komikusként ismert Dany Boon harsány buddy-cop filmet forgatott, vámtisztekkel. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M1 június 14., péntek 20:15


Mióta Dany Boon összebarátkozott a rendezői székkel, három nagyjátékfilmje közül kettő Magyarországra is eljutott. Az Isten hozott az Isten háta mögött című komédia még a 11. Francia Filmnapokon mutatkozott be a magyar közönségnek, ezúttal pedig a Finánc a pácban hívatott nevetésre bírni a hazai nézőket. Bár a két vígjáték hangnemében komoly különbségeket mutat – a korábbi filmet a minden bájjal megkent emberiesség, az aktuális mozit ellenben a patrióta megjegyzésekkel tarkított harsányság jellemzi –, mindkét mozgókép a sztereotípiák és előítéletek semlegesítésére, illetve a családi fészekből való leválás motívumára épül.

Az 1990-es évekbeli európai határátjárhatóság miatt a belga-francia végvitézek napja leáldozóban. A vámszakma túlélési lehetősége a mozgó járőrözés. A gall vámtiszt azért vállalja vallon kollégája mellett a szolgálatot, mert szerelmes annak húgába. Csakhogy a belga királyság őre gyógyíthatatlanul gyűlöli a franciákat. Komédia, indul!

A francia filmek velük született báját mellőzve az inkább komikusként ismert Dany Boon harsány buddy-cop filmet forgatott, vámtisztekkel. A Finánc a pácban alaphelyzetét a Schengeni egyezmény elmismásolt határai képezik, így a nemzeti ellentéteken nyugvó tisztviselői szócsaták mellett szociális problémák is tárgyalásra kerülnek a filmben.

Finánc a pácban – M1 – június 14. 20:15

rendező: Dany Boon
forgatókönyvíró: Dany Boon
operatőr: Philippe Rombi
producer: Eric Hubert, Jérôme Seydoux
vágó: Luc Barnier, Géraldine Rétif

szereplők:
Benoît Poelvoorde (Ruben Vandevoorde)
Dany Boon (Mathias Ducatel)
Julie Bernard (Louise Vandevoorde)
Karin Viard (Irene Janus)
François Damiens (Jacques Janus)
Bouli Lanners (Bruno Vanuxem)
Olivier Gourmet
Michel Vuillermoz


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: francia film M1 MinDig TV Finánc a pácban

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr885355156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása