HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Hóvirágünnep

2013.05.13. 10:33 MinDigTV


Cseh filmharmóniák – Menžel és Hrabal

Duna TV: május 15., szerda, 21:15

Hol máshol is történhetne biciklis vaddisznóüldözés vagy disznótor egy trabant hátsó ülésén, mint egy Hrabal műből készített Menzel filmben.


Gyönyörű kis cseh falu Kresko, ahol a film hősei élik a maguk hétköznapi, bár egyáltalán nem unalmas életüket. Mintha a falut körülvevő erdő üde levegője nyomná rá bélyegét minden cselekedetükre. A szomorú eseményekben is meglátják a dolgok fonákját, a humort. A cseh kisemberek utolérhetetlen leleményességgel élik a maguk kis életét: vaddisznó-üldözés biciklin, disznótoros a trabant hátsó ülésén, a helyi vadásztársaság történelmi horderejű találkozója – mind a hétköznapok része. "És milyen szép vóna is az élet, ha a rusnya darazsak nem lennének."

Ennek a szatirikus humornak a legjobb ismerője nem más, mint Bohumil Hrabal és Jirí Menzel. Mert valljuk be, hol máshol is történhetne biciklis vaddisznóüldözés vagy disznótor egy trabant hátsó ülésén, mint egy Hrabal műből készített Menzel filmben.

Duna: május 15., szerda, 21:15

rendező: Jirí Menzel
író: Bohumil Hrabal
forgatókönyvíró: Jirí Menzel
zeneszerző: Jirí Sust
operatőr: Jirí Macák
vágó: Jirí Brozek

szereplők:
Rudolf Hrusínský (Franc)
Jaromír Hanzlík (Leli)
Josef Somr (Vyhnálek)
Libuše Šafránková (Tanárnő)
Pavel Bruckner (Traktoros)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Hrabal Menzel Hóvirágünnep

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr265297872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása