HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Copperfield Dávid

2013.04.30. 11:13 MinDigTV


Duna: május 1., szerda, 08:25

Dickens klasszikusának ezúttal az olasz RAI Televízió 2009-ben készült pazar kiállítású kétrészes feldolgozását láthatják a nézők.


Voltak olyan írók, akik olyan örökérvényű történetekkel ajándékozták meg a világot, amelyek számos emberöltőn túl is képesek egyetemes értéket hordozva elvarázsolni még napjaink olvasóit is. Ilyen szerző volt az angol irodalom egyik legnagyobb alkotójaként világszerte ismertségre szert tévő, 1812-ben született Charles Dickens is, aki olyan nagyszerű regényekkel örvendeztette meg nagyérdemű olvasóit, mint a Pickwick Klub, a Twist Olivér, a Kis Dorrit, a Karácsonyi ének, az Örökösök, vagy a 1850-ben kiadott Copperfield Dávid.

A filmgyártás kezdetétől egészen napjainkig sorra készültek Dickens feldolgozások, így az édesanyját korán elvesztő kisfiú, Copperfield Dávid felnőtté válásának felemelő történetét eddig közel húsz alkalommal dolgozták fel. Dickens regénye váratlan fordulataival és mély emberismeretével fiatalok és idősek millióit nyűgözhette le a könyvek mellett a filmvásznakon, és a televíziók képernyőin keresztül. Ezúttal az olasz RAI Televízió 2009-ben készült pazar kiállítású kétrészes feldolgozását láthatják a nézők.

Az ifjú Copperfield Dávid körül akkor omlik össze a világ, amikor fiatal édesanyja hozzámegy egy zsarnokian gonosz férfihez, Edward Murdstone úrhoz, aki a házasságkötést követően új szabályokat vezet be a házban, amelyekkel David és édesanyja számára börtönné változtatja a mindennapokat. A férfi, hogy fokozza a megpróbáltatásokat, még vénlány nővérét is magukhoz veszi.

Az 1800-as évek Angliájának világát tökéletesen megjelenítő film olyan nagyszerű színészek játékának ad teret, mint a Dávidot alakító Giorgo Pasotti, második szerelmét, Agnest megformáló, többek közt az olasz „Golden Globe” díjjal többszörösen kitüntetett Maya Sansa, valamint a mostohaapát játszó Stefano Dionisi.

Duna: május 1., szerda, 08:25

rendező: Ambrogio Lo Giudice
író: Charles Dickens
forgatókönyvíró: Salvatore Basile, Francesco Arlanch
zeneszerző: Paolo Vivaldi
producer: Francesca Tura
vágó: Mauro Bonanni

szereplők:
Giorgio Pasotti (David Copperfield)
Maya Sansa (Agnes Wickfield)
Gianmarco Tognazzi (Uriah Heep)
Stefano Dionisi (Edward Murdstone)
Jean-Paul Muel (Mr Dick)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV MinDig TV Copperfield Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr135254139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása