HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Sátántangó

2013.04.12. 09:50 MinDigTV


Duna – április 14. 21:00

A több mint 7 órás fekete-fehér film Krasznahorkai László azonos című regénye alapján készült Víg Mihály, Dobai Péter és Mihók Barna szövegeinek felhasználásával.

A 90-es évek egyik legtöbbet emlegetett, legnagyobb vitákat kiváltó  és sok elismerést hozó filmalkotása Tarr Béla filmrendező maratoni műve, a Sátántangó (1994). A több mint 7 órás fekete-fehér film Krasznahorkai László azonos című regénye alapján készült Víg Mihály, Dobai Péter és Mihók Barna szövegeinek felhasználásával.


A film története egy falu, és a hozzá tartozó mezőgazdasági egység teljes széthullása, egy holt vidék utolsó lakóinak reménytelen és céltalan, már szinte küzdelem nélküli élete, melyen maguk már aligha tudnak segíteni. Természetes hát, hogy a csaló, de karizmatikus Irimiás és társa a még meglévő kis pénzükből is kiforgatja őket. A reménytelen, kiúttalan életek különleges és új képi világon keresztül mutatkoznak meg. A rendező saját stílust alakított ki műveiben, melyet a nemzetközi filmművészetben is elismernek, több világhírű művész tartja magát Tarr Béla követőjének, Tarr Béla munkássága nagy hatással van más alkotókra is.

A film több elismerést is hozott alkotóinak: a Magyar Filmszemle különdíján kívül megkapta a Magyar Filmkritikusok Díját a legjobb forgatókönyvért és operatőri munkáért, valamint díjat kapott Berlinben és Brüsszelben is.

Kultikus filmmé vált, melyet nemcsak sajátos művészi formáinak, de hosszúságának is köszönhet.

Duna – április 14. 21:00

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

rendező: Tarr Béla
író: Krasznahorkai László
zeneszerző: Víg Mihály
operatőr: Medvigy Gábor
dramaturg: Tarr Béla
vágó: Hranitzky Ágnes

szereplő(k):
Víg Mihály (Irimiás)
Dr. Horváth Putyi (Petrina)
Székely B. Miklós (Futaki)
Lugossy László (Schmidt)
Derzsi János (Kráner)
Peter Berling (az orvos)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV Tarr Béla Sátántangó

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr815218129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása