HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


M2 gyerekcsatorna

2013.04.10. 16:55 MinDigTV


Indulása óta legjobb eredményét érte el az M2 gyerekcsatorna.


Az M2 gyerekcsatorna tavaly decemberi átpozicionálása óta legjobb nézettségi eredményét érte el az elmúlt héten. A reggel 6 és este 8 óra közti időszakban - amikor a csatorna gyerekműsorokat ad - 9,7%-os közönségaránya volt a 4-12 évesek körében, amivel a második legnézettebb gyerekadó lett. Ez az eredmény az összes tévécsatorna rangsorában is dobogós helyre emelte az alig több mint három hónapja profilt váltott közszolgálati csatornát. A legjobb, 11% feletti eredményeket a még iskolai szünet idejére eső kedden, illetve a hétvégén érte el az M2.



Kedden egyébként, a gyerekek tévézése szempontjából különösen fontos, reggel 6 és 10 óra közti idősávban az M2 résesedése a 20 százalékot is meghaladta, és ezzel az összes adó viszonylatában is a legjobb eredményekkel büszkélkedhetett. Ekkor több műsorát is 50 ezer feletti gyereknéző kísérte figyelemmel: a Dr. Bubó, a Patrick, a postás, a Benjamin, az elefánt és a délelőtti Blinky Bill kalandjai a legkisebb tévézők (4-7 évesek) közel egyharmada számára nyújtott kikapcsolódást.
Aznap az esti Híradó előtti órában is csúcs született, hisz a Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal című rajzfilmnek a 4-12 évesek körében elért 56 ezer fős nézettsége és 15,7%-os közönségaránya az eddigi legmagasabb volt a sorozat indulása óta. E rajzfilm érdekessége, hogy nem csak a gyerekek kedvelik, ami abból is látható, hogy az M2 múlt heti top-listáján a heti első négy helyből hármat ez a sorozat foglal el (a hétfői Híradó volt az első). Pénteken a sorozat záró epizódját a gyerekek mellett 160 ezer felnőtt is megnézte.
 
Forrás: Nielsen Közönségmérés


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: nézettség gyerekcsatorna M2 Nils Holgersson Dr Bubó

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr1005215416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása