HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Prima primavera

2013.01.29. 16:01 MinDigTV


Duna Tv: január 31., csütörtök, 21:00

A film rendezője Edelényi János 1976-tól külföldön élt, és csak a rendszerváltás után tért vissza az országba. Ez az első játékfilmje.


Finom, érzékeny, derűs és mégis lírai filmet hozott létre Edelényi János rendező alkotótársaival. A történet képek nélkül is megkapó, de Máthé Tibor színpompás képsorai csak fokozzák a néző örömét. A történet főhőse Gábor, a középkorú, ám gyermeki lelkű férfi, aki egy bankrablásban elveszti utolsó támaszát, édesanyját. Gábor a gyilkosság vétlen tettestársával, a nevelőotthonban felnőtt huszonéves Jolival menekülni kényszerül. Egy ajándékul szánt csillárral felszerelkezve útnak indulnak a nagymama búvóhelynek kiszemelt vajdasági háza felé. A ház romokban, a nagymama már rég halott, de a furcsa emberpár mégis talál segítséget Feri bácsiban, aki gyerek korában jól ismerte Gábort és a családját.

Egy igazi road movie második esélyről, szeretetről és az élet apró örömeiről, az ártatlan boldogságról. És remek színészi alakítások! Lukáts Andor naiv, kedves figurát formál könnyed játékával, a női főszerepet játszó Vesela Kozakova és a Feri bácsit játszó Djoko Rosic őszintén és magával ragadóan alakítják szerepüket.

A film rendezője Edelényi János 1976-tól külföldön élt, és csak a rendszerváltás után tért vissza az országba. Dokumentumfilm alkotóként ismeri inkább a közönség, ez az első játékfilmje, melyből különleges életöröm árad.  

Duna Tv: január 31., csütörtök, 21:00

rendező: Edelényi János
forgatókönyvíró: Edelényi János, Hules Endre, Salamon Pál, Maria Stankova
zeneszerző: Patrick Hawes
operatőr: Máthé Tibor
producer: Miskolczi Péter
vágó: Szalai Károly

szereplők:
Lukáts Andor (Gábor)
Vesela Kazakova (Joli)
Antonie Kamerling (Holland)
Börcsök Enikő (Brigi)
Djoko Rosić (Feri bácsi)
Máthé Erzsi (Anya)
Schubert Éva (Grósz Lili)
Krassimir Dokov (Dobos)
Bezerédi Zoltán (Géza bá)
Pap Vera (Dr. Szegedi)
Gera Zoltán (Ferenczy doktor)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Börcsök Enikő Prima primavera Lukáts Andor

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr695051345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása