HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Előzött a Forma-1, tarolt a Tények

2012.08.01. 08:11 MinDigTV


Izgalmasan alakult a múlt héten a nézettségi verseny, az m1 sportműsorai révén ismét erősíteni tudott, a TV2 pedig a Tényekkel ért el igen szép eredményeket a teljes lakosság körében. Érdekesség is akadt szép számmal, így például a 18-49 éveseknél a második legnézettebb program egy több mint 30 éves, az RTL Klubon vetített film lett, Bud Spencerrel és Terence Hillel.

Bár a helyszínen is szép számmal voltak múlt vasárnap a Forma-1-es világbajnokság magyarországi futamán, a képernyők előtt is sokan követték a verseny eseményeit.

A 18-49 éveseknél ennek megfelelően a legnézettebb múlt heti televíziós programnak bizonyult az m1-en vasárnap délután közvetített futam, amelyre több mint félmillióan voltak kíváncsiak a kereskedelmi szempontból kiemelt korosztályból. Ráadásul a közvetítés igen magas részesedést ért el, hiszen a korcsoportból éppen tévézők 43,9 százaléka választotta. A Forma-1 egyébként a teljes lakosság körében is népszerű volt, összesen több mint 1,1 millió nézőt vonzott, ami az ötödik helyre volt elég.

A múlt héten rajtolt olimpia egyelőre nem hozott kiugró nézettséget az m1-nek, amiben nyilván szerepe volt annak is, hogy a megnyitó például – amelyet a sportközvetítéseket nem követők közül is sokan szívesen megnéznek – magyar idő szerint meglehetősen későn kezdődött. A teljes lakosság körében a londoni nyári olimpia megnyitójának pénteki közvetítése a 19. legnézettebb műsor lett, míg a 18-49 korosztálynál az ötödik.

A teljes lakosság körében egyébként a múlt héten egyértelműen a TV2 Tények című műsora volt a legsikeresebb. A hírműsor megszerezte az első négy helyet, de a tíz legnézettebb produkció közé összesen hat adásával sikerült bekerülnie.

Az RTL Klub számára a 18-49 évesek körében születtek jobb eredmények, köszönhetően egy ma már szinte klasszikusnak számító filmnek, illetve egy sorozatnak. A kereskedelmi szempontból kiemelten fontos korosztályban ugyanis a Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével 1981-ben készült Kincs ami nincs című vígjáték bizonyult a második legnézettebb műsornak a múlt héten, míg a harmadik a szintén az RTL Klubon vetített Mentalista című sorozat múlt heti epizódja lett.

A főműsoridőt (19-23 óra) a múlt héten az RTL Klub uralta a 18-49 éves korcsoportban, a csatorna átlagosan 20,2 százalékos részesedést ért el az éppen tévézők körében. A TV2 továbbra is második, a múlt héten 16,0 százalékos eredménnyel zárt. Az m1 egyelőre a harmadik, azonban már a hétvégén érződött az olimpia hatása, ugyanis az esti műsorsávban a köztévé csatornája közelített a két kereskedelmi adóhoz, végül 9,8 százalékos eredménnyel zárta a múlt hetet. A negyedik pozícióban a Cool végzett 6,0 százalékos eredménnyel, míg a Viasat3 a korcsoportból főműsoridőben tévét nézők 4,7, a Film+ pedig 4,1 százalékát érte el átlagosan a múlt héten.

(mmonline)


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: rtl klub tv2 nézettség m2 m1 forma-1 olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr234689872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása