HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Térhatású nyár a BBC-nél

2012.07.11. 14:20 MinDigTV

Kétéves 3D-s tesztperiódust hirdetett a brit közszolgálati médiatársaság, aminek keretében a nyáron is több nagy érdeklődésre számot tartó eseményt közvetítenek három dimenzióban a tévécsatornák.

3D-ben lesz látható többek között a Planet Dinosaur című nagysikerű hatrészes ismeretterjesztő őslénysorozat, a wimbledoni tenisztorna döntője valamint természetesen az olimpiáról szóló egyes közvetítések is. Ezen kívül a The Proms (The Henry Wood Promenade Concerts) elnevezésű nyolchetes klasszikus koncertsorozat utolsó estéjét (Last Night of the Proms) is három dimenzióban közvetítik - számol be a Broadband TV News.

Mindezekhez bárki hozzáférhet, aki rendelkezik 3D tévével, illetve bármelyik szolgáltatónál előfizet a BBC HD csatornára.

A magyar közszolgálati televízió is kísérletezik a térhatással, az M3D nevű csatorna kísérleti adása sikeresen indult el június legvégén. Három dimenzióban élvezhettük a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét is, illetve egyes olimpiai közvetítéseket is sugároz majd ilyen módon az MTV.

A kezdeményezésekkel a brit és a magyar köztévé egyaránt azt kívánja elérni, hogy felkeltse a nézők érdeklődését a 3D műsorok iránt.


Forrás: http://www.mediainfo.hu/hirek/article.php?id=24647

Szólj hozzá!

Címkék: digitális csatorna 3d mindig tv mtva BBC mindig tv extra

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr944645100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása