HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Előzött az m1, tarolt a Tények

2012.07.10. 09:25 MinDigTV

A nyári műsorrend első hete egyértelműen megmutatta, hogy mennyire fontosak a nézettség szempontjából a kereskedelmi adók saját gyártású sorozatai. A Barátok közt szünetét kihasználva a 18-49 éveseknél egy sportközvetítés volt a legnépszerűbb a múlt héten, míg a teljes lakosság körében tarolt a TV2 hírműsora, a Tények.

A száguldó cirkusz az élre röpítette az m1-et a kereskedelmi szempontból kiemeltnek számító 18-49 évesek között a múlt héten, ugyanis a vasárnap délutáni silverstone-i Forma-1-es futam nyerte a nézettségi versenyt ebben a kategóriában. A részesedése is igen szépen alakult a közvetítésnek, hiszen a korosztályból éppen tévézők több mint 35 százaléka választotta ezt a műsort.

Az RTL Klub a Barátok közt nyári szünetének kezdetével érezhetően veszített fölényéből, a 18-49 éveseknél például csak a harmadik helyen zárt a legjobban teljesítő műsoruk, ami a Miami helyszínelők című széria múlt pénteki epizódja volt. A TOP10-be egyébként még további négy műsorral került be a csatorna ebben a korcsoportban.

A teljes lakosságot vizsgálva halványabb volt az RTL Klub teljesítménye, hiszen 3 műsora jutott csak be a tíz legnézettebb produkció közé, ráadásul az élmezőnyből teljesen hiányoztak az RTL-es műsorok. Ennek oka, hogy a TV2 esti hírműsora, a Tények ugyancsak beleerősített. A teljes lakosság körében az 1-6. helyet kibérelte ez a program, ráadásul igen magas részesedéssel, hiszen az éppen tévézők körében jóval 30 százalék feletti arányt produkáltak a hírműsor adásai, de volt olyan este is, amikor a 37 százalékot is átlépte a Tények.

A múlt hét egyébként jól sikerült a Film+-nak is, a filmcsatorna szerda este, a Bruce Willis főszereplésével készült Die Hard 3-al ért el szép eredményt a 18-49 éveseknél. Az akciófilm a 16. legnézettebb produkció lett, és ami külön érdekes, hogy 19,1 százalékos részesedést ért el az éppen tévézők körében, ami egy kábelcsatornától nagyon jó teljesítmény.

A főműsoridős (19-23 óra) nézettséget vizsgálva a 18-49 éveseknél nem változott az élmezőny, az RTL Klub továbbra is vezet a TV2 előtt, igaz a különbség a múlt héten igen kicsi volt. Az RTL Klub átlagosan az ebbe a korosztályba tartozó nézők 20 százalékát vonzotta magához az esti órákban, míg a TV2 17,5 százalékos eredményt ért el. A Cool TV a harmadik pozíciót szerezte meg 7,2 százalékos eredménnyel, míg a negyedik helyre a Film+ érkezett, nagy mértékben a már említett Die Hard epizódnak köszönhetően, és 6,4 százalékos eredménnyel zárta a hetet. A Viasat3 5,6, míg az m1 4,9 százalékos átlagos részesedést ért el.


Forrás: http://www.mmonline.hu/cikk/elozott_az_m1_tarolt_a_tenyek

Szólj hozzá!

Címkék: tv2 m1 digitális televízió mindig tv F1

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr894639290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása