HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Egy magyar nábob

2012.03.14. 09:42 MinDigTV


A magyar irodalom klasszikus feldolgozásai közül elsőnek az Egy magyar nábob című filmet sugározza a Duna Televízió március 15-én este 20:00 órakor.


A magyar színház-és filmtörténet egyik legzseniálisabb alakja Várkonyi Zoltán, aki 100 évvel ezelőtt, 1912. május 13-án született. Színészként és rendezőként is maradandót és felejthetetlent alkotott filmen és színházban egyaránt. Szerepeiben elegáns, szellemes, szenvedélyes és játékos kedvű, rendezéseiben sorra viszi filmre a magyar irodalom klasszikusait. Igazi mesterművek sorát alkotja, melyekből egy csokorral mutat be a Duna Televízió az elkövetkező hetekben csütörtök esténként. Ebben a sorozatban láthatjuk még a Kárpáthy Zoltán, a Fekete gyémántok, A kőszívű ember fiai és az Egri csillagok című filmeket is.

A XIX. század első felében Magyarország a "sár és a sötétség birodalma" volt a magyar arisztokrácia jelentős részének szemében,  ezért sokan közülük külföldön töltötték életük nagy részét. Ki tanulni, ki szórakozni járt Párizsba. Az utóbbiak közé tartozott Szentirmay Rudolf is, meg a könnyelmű Kárpáthy Abellino, aki alig győzte kivárni, hogy nagybátyja, Kárpáthy János, a dúsgazdag magyar nábob meghaljon, és a vagyonát megörökölhesse. Kárpáthy János nem járt külföldre, ő itthon mulatta el a vagyonát, mivel feleség és gyerek nélkül más értelmet nem talált létezésének. Ám dacból, baráti segítséggel új fordulatot vett az élete…

Duna Tv: március 15., csütörtök, 20:00


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

Szólj hozzá!

Címkék: film csatorna duna tv mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr204315910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása