HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Kedvenc tévéink, kedvenc tárgyaink

2015.04.24. 15:50 MinDigTV


A tévé a legtöbb ember lakásának igen fontos szereplője. Ahogyan funkciói, úgy a formája is sokat változott az idők folyamán (erről biztosan írunk még!) Ami egyszer fontos eleme volt életünknek, annak talán már csak halvány emlékét őrizzük, és a jó kis békebeli készülékek is már csak a retróbolondok otthonában kapnak helyet. Két kedvencünket most bemutatjuk, és arra is adunk ötletet, hogy miként élhet tovább velünk a funkcióját vesztett eszköz.

Élet a távirányító nélkül
Nehéz elképzelni milyen is lehetett, amikor nem távirányítóval babrálták a csatornákat, hanem  az adók keresése, a hangolás és minden egyéb több kedves szép gomb segítségével történt (ahogyan a képen látható  készüléken is). Ezen a nagyszerű 1939-es Telefunken TV készüléken a hangszóró pont akkora helyett foglalt, mint a képernyő. A háború előtti időszakban komoly mennyiségnek  számító tízezer példányban talált gazdára belőle, ma már csak múzeumok őriznek kilenc szép darabot belőle.

telefunken.jpg
Kuba Komet
Az egyik legelképesztőbb TV állvány és lakberendezési tárgy, amit láttam, az 1957-től 62-ig gyártott majd 2800 nyugatnémet márkába kerülő Kuba Komet névre hallgató szürreális rakétakilövőre emlékeztető 23 inches tévé készülékkel felszerelt monstrum. Sokak szerint egy kisebb vitorlásra is hasonlít, ami a formáját és a méretét illetően teljesen jó asszociáció.  

kuba-kornet.jpg(A kép forrása: earlytelevision.org)

Persze száz példát tudnánk még hozni a múlt század tévéiből, de egyelőre itt most megállunk, és egy következő bejegyzésünk teasereként két újrahasznosítási ötletet mutatunk. Ne hagyjuk, hogy a pincében porosodjon régi jó barátunk, hanem inkább találjuk ki, hogyan adhatunk neki új feladatot.

teve-bar2.jpg Például így:

Ne hajítsd a szemétbe, bárpultnak még jó lesz! Aki az italos műsorokat szereti, annak javasoljuk  a bárszekrényes megoldást, mixer nélkül, sok jéggel.

A Pia-csatorna mai kínálatából egy kedves fotelkoktél  a híradó előtt.

(A kép forrása: Pinterest)

 

Vagy így:

Nem tudjuk, melyik volt előbb az éjszakai adásszünetben sugárzott akváriumi csendélet vagy a TV készülékbe gyógyított haltároló,  de egy biztos, ebben a csatornában soha nem csalódunk.

Csak ne kapcsoljunk át  valamelyik főzőműsorra, mert halászlé készülhet belőle!

(A kép forrása: devita.com)
teve-akvarium.jpg



Mi annyira kedvet kaptunk az újrahasznosításhoz, hogy biztosan visszatérünk egy bejegyzéssel, amit kifejezetten ennek a témának szentelünk. Ha Önnek is van ötlete, hogyan dobjuk fel lakásunkat egy régi tévékészülék segítségével, írja meg nekünk, a legjobb ötletek helyet kaphatnak válogatásunkban is.

Szólj hozzá!

Címkék: design tv retró televízió TV állvány

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr567395736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása