HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Családi filmek húsvéti hétvégéje

2015.04.03. 12:00 MinDigTV


Két hímes tojás felkutatása között bárki kedvet kaphat egy kis tévézéshez. És ahogyan ígértük, most visszatérünk a húsvéti műsorajánlóval, eláruljuk, mi mit fogunk nézni az ünnepek alatt. Vasárnap a nyuszivárást, hétfőn a locsolkodási előkészületeket vagy a  jól megérdemelt sonkatál elfogyasztását követő pihenést kísérhetik a jobbnál jobb műsorok.
 
Kezdjük rögtön vasárnap reggel 10 óra után 10 perccel Dargay Attila klasszikusnak számító magyar rajzfilmjével, a Fekete István regényéből készült 74 perces Vuk kalandjaival, ezúttal a TV2-n. Az idősebbek biztosan, de a fiatalok is emlékezhetnek Pogány Judit, Csákányi László és Bitskey Tibor hangjára, valamint a rókacsalád új, korán megárvult tagjának, a bátor Vuknak a kalandjaira. A csodálatos rajzokon keresztül elevenedik meg a filmvásznon Karak nagybácsi pártfogása alatt Vuk, akinek jellemvonásai olyanok, mint egy kisgyermeké. A bátor rókává fejlődő főhős kiszabadítja a rókalányt a vadász fogságából, s majd a hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentése érdekében. A film végén Vuk és Íny családot alapítanak, és ma is élnek, míg meg nem halnak. Itt a vége, fuss el véle, de ne messzire, hiszen vár még minket sok kaland a tévé előtt.
 
vuk.jpgA Vukból angol nyelvű változat is készült The Little Fox címen, amit 1987-ben adta ki az USA-ban videokazettán.

Még vasárnap az RTL kora esti adásában 18:50-kor (a lemaradók pedig hétfőn 12:45-kor) a fantasy rajongók közel 170 percen át élvezhetik a Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt zajló kalandokat A hobbit - Váratlan utazás filmkockáin. A Gyűrűk Ura trilógia rajongói méltán szerethetik ezt az epizódot is, hiszen legendákban, sárkányokban és kalandokban bővelkedik. A koboldokról, orkokról, vargokról, alakváltókról és titokzatos mágusokról nem is beszélve. Akad még föld alatti tó, alagút és 13 törp, na meg gyűrű, ami természetesen arany, és ez egész Középfölde sorsára hatással lesz. Mindez a Magányos Hegyen innen, a Tolkien regény 3 részes filmadaptációján túl, az RTL Klub adásában.
 
Ha már húsvét, egy híres nyuszi is bekerült a hétfői filmkínálatba. Korán kelők, figyelem: ne maradjanak le a Bolondos Dallamok animációs filmjeinek részleteiről, Tapsi Hapsi  50. születésnapjáról. A műsor sztárok és a film  színészeinek interjúit tartalmazza. Ha Ön még aludna hétfőn 6:30-kor, de a gyerekek már a fülét rágják a húsvéti meglepetések izgalmában, a tapsifüles kalandjai 50 percre garantáltan lekötik majd őket.
 
tapsihapsi.jpg„Mi a hézag, hapsikám?” 

 Minden hétvégi programnak van egy koronája, amit később a leg-leg-legnek titulálunk, ami a filmajánlatokból, kiváló programokból kiemelhetünk, és ez így lesz most, 2015. húsvétkor is. Nyugodtan fogadhatunk rá, hogy a 101 kiskutya, a majd 100 perces amerikai családi vígjáték a döntős filmek között lesz. Akárcsak a dalmaták, úgy ismerkednek még és esnek szerelembe főhőseink, Roger (Jeff Daniels) és Anita (Joely Richardson) is. Az idill folytatódik, a végén 101 pöttyös kiskutyáról kell gondoskodniuk. A fordulatot Szörnyella de Frász megjelenése jelenti, aki új szőrmebundát szeretne varratni magának, amit természetesen pöttyös dalmata bőrből tervez. De ne áruljuk el a végét, a zenés film újra könnyed szórakozást ígér hétfőn a Duna Tv-n 15:15-kor.
 
101_kiskutya.jpg A film az 1961-es Disney-rajzfilm alapján készült.

A mi „ezt-muszáj-megnéznünk” listánkon szerepel továbbá Az ének iskolája 3. évfolyamának bemutatkozása,  az Üzenet a palackban, a Macskafogó és az Álom luxuskivitelben. De ha még ez se lenne elég, kedvünkre válogathatunk a MinDig TV Applikáció videotékájában is, ahol ezen a héten is remek filmek, szuper műsorok érhetőek el, teljesen ingyen. Apropó ingyen… A húsvéti ünnep alkalmából most mindenki ingyen nézheti  a BonumTV adását is, ami egészen április 24-ig szerepel a MinDig TV kínálatában és a MinDig TV Applikációban is. A Bonum TV az első magyar nyelvű katolikus televízióadó, amely az ünnepek alatt élőben, magyar nyelvű tolmácsolással és szakértők segítségével sugározza Ferenc Pápa szentmiséit, programjait. Már nagypéntek este 21:00-tól láthatják az érdeklődők a nagyhét kiemelt eseményét, a keresztúti áhítattatosságot, magyar szinkrontolmács közreműködésével. Aki a BonumTV adásaira kapcsolnak, azok magyar nyelven hallgathatják meg Ferenc Pápa húsvét vasárnapi beszédét és áldását is. Mindez természetesen a MinDig TV Applikációban is élőben lesz elérhető.
 
husvet_tojasnyul.jpg 
Kellemes húsvétot!

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét macskafogó gyűrűk ura Vuk 101 kiskutya Tapsi Hapsi

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr897335174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása