HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Húsvéti előzetes

2015.04.01. 15:38 MinDigTV


A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idejével és az akkor tartott termékenységi ünnepekkel, ezek legfontosabb elemei a feltámadás és újjászületés. Húsvét napja az 1582-ből származó egyházi szabályzat szerint a tavaszi holdtölte utáni első vasárnapra esik: március 22 és április 25-e közé. Az ünneppel kapcsolatos rendezvények után, és a bőséges finom húsvéti ételek fogyasztását követően érdemes választani felhőtlen szórakozást ígérő filmeket. Az egyéb elfoglaltságok mellett garantált kikapcsolódást kínál a MinDig TV csatornáinak műsora.

Kezdjük a szombati bemelegítéssel, amikor a TV2-ön 4 óra után 5 perccel egy klasszikus 90 perces francia vígjáték szögez majd minket kedvenc fotelunkba, a Magas szőke férfi felemás cipőben. A komikus helyzetek zűrzavarában nemcsak a csinos kémnő szeret bele csetlő-botló főhősünkbe, - az ártatlan muzsikusba, akit felejthetetlen módon Pierre Richard (Francois Perrin) alakít - hanem mi magunk is megkedveljük, izgulunk érte.

Vasárnap délutánra is előrukkol fél 5-kor a Duna TV egy kihagyhatatlan magyar vígjáték vetítésével, mely Rejtő Jenő mulatságos regénye alapján készült. Ki ne emlékezne  a könyvre, a Vesztegzár a Grand Hotelben mulatságos fejezeteire, melyet parádés szereposztásban Meztelen diplomata néven 1963-ban rendezett Palásthy György. A teljesség igénye nélkül  álljon itt a szereplők sora (hiszen aki még nem látta, az a klasszikus színészek miatt biztosan szeretné majd megtekinteni):  Márkus László (Félix Martin), Krencsey Marianne (Maud), Szendrő József (Kövér), Garas Dezső (Sovány), Rajz János (Warren), Peti Sándor (Vangold), Ascher Tamás (Diplomata), Pándy Lajos (Diplomata), Alfonzó (Renitens vendég), Gelley Kornél, Gera Zoltán. Természetesen sokan újra kíváncsiak lesznek a Kis lagondai bubópestis járvány idején lezárt szállodában zajló vidám történetre, melyben mindenki egy füzetet szeretne megszerezni, ami a milliókat érő olaj lelőhelyek titkos térképét rejti.

husvet1.jpgA nyuszi  nagyon jó filmeket is hoz nekünk a MinDig TV csatornáin.

Még visszatérünk, és a hosszú hétvégére javaslunk filmeket és kihagyhatatlan látnivalókat, kiemelten családi és gyerek mozikat!

Ne felejtsék, a húsvéti ünnep alkalmából mindenki ingyen nézheti  a BonumTV-t első magyar nyelvű katolikus televízióadó adásait. Az ünnep alatt a csatorna élőben magyar nyelvű tolmácsolással és szakértők segítségével sugározza Ferenc Pápa szentmiséit, programjait. Már nagypéntek este 21:00-tól láthatják az érdeklődők a nagyhét kiemelt eseményét, a keresztúti áhítattatosságot, magyar szinkrontolmács közreműködésével. Aki a BonumTV adásaira kapcsolnak, azok magyar nyelven hallgathatják meg Ferenc pápa húsvét vasárnapi beszédét és áldását is. Mindez természetesen a MinDig TV Applikációban is élőben lesz elérhető.

bonum.jpgA BonumTV április 24-ig érhető el ingyenesen minden tévénéző számára.

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV M1 M2 Duna World MinDig TV Húsvéti előzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr497327176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása