HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A Nobel-díjas hadifogoly

2015.02.10. 09:53 MinDigTV


Február 10. 23:05 | M1

A tudományos életről, annak szereplőiről a laikusokban olyan kép él, amelyet a racionalitás és a tényekre alapozott, érzelemmentes logika határoz meg. A 100 évvel ezelőtt Nobel-díjjal jutalmazott Bárány Róbert története ezt cáfolja meg.

A Nobel-díjas hadifogoly című dokumentumfilm egy olyan világba enged betekintést, ahol a féltékenység és presztízs-féltés diktál, s ennek okán Báránynak menekülnie kell Bécsből. Ezért történhet meg, hogy hazájától távol, Svédországban, Uppsalában alapít intézetet. A vesztibuláris rendszer működésének kutatója, aki az orvosi gyakorlat számára módszerré fejlesztette az egyensúlyszerv vizsgálatát, kétségek között fejezte be az életét, mert bár sok kérdésre választ kapott, azt sosem tudta meg, ki és milyen okkal üldözte el őt Bécsből.
Ez a film erre a talányra válaszol, miközben emléket állít a híres Nobel-díjas kutatónak is.

rendező: Szekeres Csaba
forgatókönyvíró: Szekeres Csaba
operatőr: Várkonyi Sándor


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: portréfilm M1 A Nobel-díjas hadifogoly Bárány Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr657157465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása