HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Zenekari próba (Federico Fellini)

2015.02.03. 11:18 MinDigTV


Duna TV – február 3., kedd 23:00

Egy szokatlan, alkotójára nem is igazán jellemző, talányos alkotást láthat az, aki Federico Fellini 1978-ban forgatott Zenekari próbáját választja.
Röviden vázolható az alaphelyzet: egy csodálatos akusztikájú, középkori templom épületében próbára gyülekezik egy nagyzenekar. A próbára ellátogat egy televíziós stáb, amely meginterjúvolja a zenekar tagjait.

A zenészek, mindegyik külön individuum, elmondják művészi hitvallásukat. Majd megérkezik a karmester, akiről napnál világosabban kiderül, hogy keménykezű, diktatórikus személyiség. A zenészek fellázadnak ellene. Teljes a káosz: forradalmi hangulat alakul ki, az anarchia pedig nem kedvez a művészetnek…

A Zenekari próba humoros és meghökkentő példázat. Egy nagy művész, egy filozófus-vátesz látlelete az európai civilizációról, politikáról, a XX. század világáról.

A többi Fellini-filmhez képest szokatlanul rövid mű 35 évvel ezelőtt készült, de – sajnos – mit sem veszített aktualitásából…

Zenekari próba – Duna TV – február 3., kedd 23:00

rendező: Federico Fellini
író: Federico Fellini
forgatókönyvíró: Federico Fellini, Brunello Rondi
zeneszerző: Nino Rota
operatőr: Giuseppe Rotunno
látványtervező: Dante Ferretti
vágó: Ruggero Mastroianni

szereplők:
Balduin Baas (Karmester)
Clara Colosimo (Hárfás)
Elizabeth Labi (Zongorista)
Ronaldo Baracchi (Kontrafagottos)
David Mauhsell (Elsőhegedűs)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Federico Fellini Zenekari próba MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr97136193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása