HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az ember bolygója: Esőerdők - és a fák népe

2015.01.29. 09:17 MinDigTV


Január 30. 14:10 | M1

I/4. rész: Esőerdők - és a fák népe
Az esőerdők több növény- és állatfajnak adnak otthont, mint bármely más élőhely a világon. Az ember számára azonban nem olyan könnyű itt az élet, mint látszik. A fák közötti élet nagy tapasztalatot, leleményességet és bátorságot igényel. A brazíliai matis törzs tagjai négyméteres fúvócsövekkel vadásznak majmokra - szinte teljes csöndben.

Az ember bolygója: Esőerdők - és a fák népe

A kongői őserdő mélyén Tete halált megvető bátorsággal mászik fel egy óriási fa törzsén pusztán egy liándarab segítségével, hogy aztán dühödt méhek rajával szembeszállva szerezzen lépesmézet a családjának. Három gyerek a venezuelai piaroa törzsből madárpókra vadászik a dzsungelben, amelyeket tüzön pirítanak meg uzsonnára. A nyugat-pápua korowai törzs ritka mérnöki szakértelemről tesz tanúbizonyságot, amikor 35 méter magasan, a fák lombkoronájának szintjén építik fel lakásukat. Végül Brazíliában repülőről pillantunk alá olyan bennszülöttekre, akiknek még nem volt kapcsolatuk a civilizációval.

rendező: Nicolas Brown, Mark Flowers, Tom Hugh-Jones, Tuppence Stone
zeneszerző: Nitin Sawhney
operatőr: Robin Cox, Toby Strong, Gavin Thurston, Matt Norman, Keith Partridge, Simon Werry
producer: Nicolas Brown, Tom Hugh-Jones, Tuppence Stone
vágó: Mike Denny, Jason Savage

szereplő:
John Hurt (önmaga - narrátor)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm M1 Kongó Az ember bolygója: Esőerdők - és a fák népe

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr907119763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása