HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Schindler listája

2015.01.27. 11:00 MinDigTV


Duna - január 27. kedd, 21:05

A második világháború kezdetén a megszálló német hadsereg gettókba zárja a lengyelországi zsidó lakosságot. Oskar Schindler német üzletember, a nemzetiszolcialista párt tagja azzal a céllal érkezik Krakkóba, hogy kiaknázza a helyzet kínálta lehetőségeket, és egy frissen megszerzett gyárban a zsidók közül toborzott olcsó munkaerővel páratlanul jövedelmező vállalkozásba kezdjen.

Liam Neeson

Az üzlet felfuttatásában a jobbkeze Itzak Stern, egy helyi zsidó tisztviselő lesz, aki felismeri, hogy Schindler gyárán keresztül hittestvéreinek tucatjait mentheti meg a biztos haláltól. A közelben megnyitott koncentrációs tábor kegyetlen parancsnoka, Amon Goeth kiürítteti a krakkói gettót, és noha kifejezett örömét leli a kiszolgáltatottak feletti hatalmaskodásban, Schindlertől hajlandó pénzt elfogadni annak érdekében, hogy munkásai külön védelmet élvező táborba kerülhessenek. Amikor a háború előrehaladtával egyre rosszabbul áll a németek szénája, Schindlernek át kell telepítenie a gyárát, ezért Sternnel közösen összeállít egy listát a lefizetett Goeth számára, amely a nélkülözhetetlennek ítélt munkások nevét tartalmazza, akiket meg akar menteni az Auschwitzba szállítástól.

Steven Spielberg 1993-ban bemutatott monumentális filmalkotásának főbb szerepeit Liam Neeson, Ben Kingsley és Ralph Fiennes alakítják. A filmet hét Oscar-díjjal tüntették ki, többek között a legjobb film és a legjobb rendezés kategóriájában.

Duna - január 27. kedd, 21:05

rendező: Steven Spielberg
író: Thomas Keneally
forgatókönyvíró: Steven Zaillian
zeneszerző: John Williams
operatőr: Janusz Kaminski
jelmeztervező: Anna B. Sheppard
producer: Gerald R. Molen, Branko Lustig
látványtervező: Allan Starski
vágó: Michael Kahn

szereplők:
Liam Neeson (Oskar Schindler)
Sir Ben Kingsley (Itzhak Stern)
Ralph Fiennes (Amon Goeth)
Caroline Goodall (Emilie Schindler)
Jonathan Sagall (Poldek Pfefferberg)
Embeth Davidtz (Helen Hirsch)
Malgoscha Gebel (Victoria Klonowska)
Shmulik Levy (Wilek Chilowicz)
Elina Löwensohn (Diana Reiter)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Liam Neeson MinDig TV Schindler listája

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr627114425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása