HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az ajánlat

2015.01.16. 11:33 MinDigTV


M1 - január 18. vasárnap, 22:20

A sivár, mégis gyönyörű ausztrál táj kellő háttérként szolgál a véres és mocskos meséhez. Az ajánlat az első perctől fogva lenyűgöző alkotás. A történet klisék nélkül boncolgatja a moralitás és igazságosság kérdését, miközben minden pillanat váratlan fordulatokat rejt, és John Hillcoat rendező nem riad vissza semmitől, hogy sokkolja nézőit, miközben mindent megtesz, hogy árnyalttá tegye szereplőit.

Az ajánlat

Szóval az ausztrál western kicsit karcosabb, sokkal véresebb, és talán még jobb is, mint az amerikai.
És ezen a ponton érdemes elgondolkodni azon, vajon miben is rejlik a western leglényege? A kalapban? A pisztolyban? A sivatagban? Végigmérve az elmúlt hetven év termését, John Wayne-től Clint Eastwoodig, Kevin Costnertől Guy Pearce-ig, biztosan kijelenthetem: western az, amikor úgy nézel a naplementére, hogy az a nyomorult tűzlabda azonnal megérti, egy rossz mozdulat és egy életre leszeded az égről, és behajítod egy átkozott denevérbarlang legmélyére.

Az ajánlat nagyon erős cselekménnyel támad: Stanley kapitány (Ray Winstone) rajtaüt a Burns-fivérek kétharmadán, ám a legkegyetlenebb tag, Arthur (Danny Huston) még hiányzik a trófeagyűjteményéből. Márpedig a rablóbanda feje épp elég mocskos dolgot vitt már véghez ahhoz, hogy a hatóságoknak elegük legyen belőlük, és minden áron kötélen lógva akarják látni a vadkelet legborzalmasabb gazemberét. Épp ezért a kapitány taktikázni kezd, és egy visszautasíthatatlan ajánlatot tesz a középső testvérnek, Charlie-nak (Guy Pearce): szabadon engedi, hogy megtalálja a pusztában bolyongó bátyját, és ha már ott van, ölje is meg. Ha megteszi, ő és ártatlan kisöccse mehetnek békével. Ellenkező esetben karácsonykor nem csak a fadíszeket akasztják.

Díjeső - 26 nominálás, 13 díj - Ausztrál Filmintézet: Legjobb Film, Legjobb Rendezés, Legjobb Zene, Legjobb Operatőr; Ausztrál Filmkritikusok Díja: Legjobb Operatőr, Legjobb Film, Legjobb Rendezés, Legjobb Zene; Velencei Filmfesztivál: Legjobb Forgatókönyv - Nick Cave

M1 - január 18. vasárnap, 22:20

A műsorszám megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: John Hillcoat
forgatókönyvíró: Nick Cave
zeneszerző: Nick Cave, Warren Ellis
operatőr: Benoît Delhomme
producer: Chris Brown, Chiara Menage, Jackie O'Sullivan, Cat Villiers
vágó: Jon Gregory

szereplők:
Guy Pearce (Charlie Burns)
Emily Watson (Martha Stanley)
Ray Winstone (Stanley kapitány)
Tom Budge (Samuel Stoat)
David Wenham (Eden Fletcher)
Danny Huston (Arthur Burns)
John Hurt (Jellon Lamb)
Noah Taylor (Brian O'Leary)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: western M1 MinDig TV Az ajánlat

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr67079233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása