HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A keresztapa 2.

2015.01.16. 11:20 MinDigTV


M1 – január 17. szombat, 21:45

Az évek során a filmfolytatásokról szóló viták egyik közhelyévé vált, hogy ha olyan folytatást keresünk, amely jobb, mint az eredeti, akkor A keresztapa 2.-t hozzák fel első példaként.

A keresztapa 2.

Az Oscar-díjjakkal elhalmozott és máig az amerikai filmtörténet legnagyobb klasszikusai közt számon tartott A keresztapa után két évvel, 1974-ben Francis Ford Coppola ugyanazokkal a munkatársakkal és szereplőgárdával készítette el a film folytatását és előzményét egyetlen újabb filmen belül.

Miközben tovább követjük Michael Corleone történetét, aki alvilági birodalmának élén folytatja a családi üzlet védelmének kiépítését, párhuzamosan apja, Vito Corleone felemelkedésének történetét is nyomon kísérhetjük szicíliai gyermekkorától a bevándorlósors hányattatásain keresztül családi vállalkozásának megalapításáig. A végletesen drámai helyzeteket felvonultató családtörténet egyúttal a huszadik század krónikájává is válik, amelyet Coppola a múlt stílusos és látványos megidézésével tett ellenállhatatlanul rokonszenvessé a történet minden erőszakosságának ellenére. Michael Corleone története Al Pacino alakításában örök emberi drámává válik, döntéseinek súlya azok számára is átérezhetővé válik, akik egy nagyhatalmú maffiavezérétől gyökeresen eltérő élethelyzetben élnek, vagyis mindnyájunk számára.

A további szerepekben Robert De Niro, Diane Keaton és Robert Duvall alakításai, valamint a Gordon Willis operatőr által megalkotott csodálatos képek és Nino Rota muzsikája teszik még egyenként is felejthetetlenné a filmet.

M1 – január 17. szombat, 21:45

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

rendező: Francis Ford Coppola
író: Mario Puzo
forgatókönyvíró: Francis Ford Coppola
zeneszerző: Carmine Coppola, Nino Rota
operatőr: Gordon Willis
díszlettervező: Angelo P. Graham, George R. Nelson
jelmeztervező: Theadora Van Runkle
producer: Francis Ford Coppola, Gray Frederickson, Fred Roos
látványtervező: Dean Tavoularis
vágó: Peter Zinner, Richard Marks, Barry Malkin

szereplők:
Al Pacino (Don Michael Corleone)
Robert De Niro (Vito Corleone)
Robert Duvall (Tom Hagen)
James Caan (Sonny Corleone)
Diane Keaton (Kay Corleone)
John Cazale (Fredo Corleone)
Talia Shire (Connie Corleone Rizzi)
Michael V. Gazzo (Frankie Pentangeli)
Lee Strasberg (Hyman Roth)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Al Pacino M1 Robert De Niro A keresztapa 2.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr267079153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása