HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A sas

2014.11.20. 08:38 MinDigTV


M1 – november 21., péntek, 22:50

Britannia a római megszállás idején: Kr. u. 120-ban a kilencedik légió büntető hadjáratra indult a Hadrianus falától északra élő, barbár törzsek megregulázására. A seregben soha többé nem hallottak róla.

(Fotó: MTVA/Filmfőszerkesztőség)
A parancsnok fia, Marcus Flavius Aquila (Channing Tatum) húsz évvel később helytállásával akarja kiköszörülni a családja nevén esett csorbát, hogy elveszítette a légió címerállatát, a sast. Marcus egy a keltákkal folytatott összecsapásban súlyosan megsérül, és bár a hadseregből leszerelik, nem adja fel tervét, és amikor értesül a szóbeszédről, hogy a kilencesek sasát látták valahol fent északon, brit rabszolgájával, Escával (Jamie Bell) együtt nekivág a félelmetes ismeretlennek, hogy a vad piktek földjén felkutassa az elveszett sast, és visszaszerezze a légió becsületét. Hadrianus faláról azonban úgy tartják, minden rómaira pusztulás vár, aki attól északra merészkedik…

A 2011-ben készült angol-amerikai történelmi kalandfilm Rosemary Suthcliff 1954-ben megjelent, nagysikerű ifjúsági regénye alapján készült. Az írónő a kilencedik légió eltűnésének történelmi rejtélyéből a fantázia segítségével kerekített kalandtörténetet, amelynek filmváltozatát a skót Kevin Macdonald, Az utolsó skót király és a Zuhanás a csendbe rendezője készítette el, neves angol és amerikai, valamint magyar színészek közreműködésével, hiszen a skóciai helyszínek mellett a film egyes jeleneteit Budapest környékén vették fel.

A sas – M1 – november 21., péntek, 22:50

rendező: Kevin Macdonald
forgatókönyvíró: Jeremy Brock, Rosemary Sutcliff
zeneszerző: Atli Örvarsson
operatőr: Anthony Dod Mantle
producer: Duncan Kenworthy
vágó: Justine Wright

szereplők:
Channing Tatum (Marcus Aquila)
Jamie Bell (Esca)
Donald Sutherland (Aquila)
Mark Strong (Guern)
Denis O'Hare (Lutorius)
Dakin Matthews (Claudius)
Douglas Henshall (Cradoc)
Tahar Rahim (Seal herceg)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: kalandfilm M1 MinDig TV A sas

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr86917829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása