HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Dupla vagy minden

2014.09.12. 11:04 MinDigTV


Stephen Metcalfe 2000-es filmje Sharon Stone főszereplésével péntek este 23:10-től az M1-n

Gyakori filmtéma, hogy ki mit csinál akkor, ha megkapja a diagnózist: csak 30 nap van hátra az életéből. Joe-nak (Billy Connolly) is ennyi idő jutna előre haladott agydaganata miatt, amit egy hónapon belül meg is kellene operálni. Azt gondolhatnánk, hogy a helyzet ennél nem lehet kilátástalanabb.

Sharon Stone(Fotó:MTVA/Filmszerkesztőség)

És mégis. Haza érve kénytelen csendben kivárni, míg felesége szeretője elhagyja a családi fészket és neje gátlástalanul neki köt útilaput a lábára. Sok lehetőség ezután nem marad, csak egy pohárka mellett kivárni a véget. Szerencsére jó tanácsadókra hallgatva Joe ad még magának egy esélyt egy mindenkinek kijáró „nagy kalandra”: kimegy a lóversenyre, ahol 1 dolláros tétjével mindjárt nyer is 4000 dollárt, na és egy csinos szöszi (Sharon Stone) figyelmét. És innen elszabadul a pokol: kiderül, hogy Hush megszállott hazárdjátékos, aki épp a helyi maffia emberei elől menekül, próbálja megvédeni két gyermekét, és ehhez segítségül Joe-t (de főleg a lakókocsiját) szemeli ki magának.

A nem túl szerencsés magyar cím alapján azt hihetné az ember, hogy olcsó amerikai tucat- filmmel állunk szemben. Ehhez képest az inkább forgatókönyvíróként ismert Stephen Metcalfe rendezése a független filmhez áll közelebb: világa sötétebb, az akciók kétesebb kimenetelűek, a cicababák pedig elhasználtabbak. Ennek ellenére a film fő vonulata inkább romantikus, sőt néhol melodramatikus. Mindkét főszereplő számára a tét nem csupán az életben maradás, hanem az őszinte szerelemmel élt élet megtalálása.

M1- szeptember 12. péntek, 23:10

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Stephen Metcalfe
forgatókönyvíró: Stephen Metcalfe
zeneszerző: John Altman
operatőr: Thomas E. Ackerman
jelmeztervező: Jenni Gullett
producer: Steven Haft, Fred Fuchs
executive producer: Jane Barclay, Sharon Harel, Jon Ein
látványtervező: David Brisbin
vágó: Nicholas Moore

szereplők:
Billy Connolly (Joe)
Sharon Stone (Hush Mason)
Gil Bellows (Elton)
Jurnee Smollett (Vivien)
Ian Holm (George)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Sharon Stone MinDig TV Dupla vagy minden

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr266691713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása