HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Holttest az ágyban

2014.07.08. 11:47 MinDigTV


Duna TV –  július 8., kedd 21:30

A Francia Közszolgálati Televízió 2010-ben nagyszabású vállalkozásba kezdett: a bűnügyi regények koronázatlan királynője, Agatha Christie műveinek legújabb sorozatát indította útjára.

Holttest az ágybanFotó: MTVA Filmfőszerkesztőség

A választásban semmi meglepő nincs, hiszen világszerte időről időre újabb verziók készülnek a csodálatos koponyájú belga nyomozó, Poirot és az éleseszű aranyos vénkisasszony, Miss Marple kalandjairól. A vállalkozás újszerűsége abban rejlik, hogy a sorozat alkotói Poirot-t és Miss Maple-ot némileg „összegyúrva” két új, francia nyomozót állítanak a középpontba: Larosiere-t, a kissé zűrös életű felügyelőt és munkatársát, a nem kevésbé bonyolult magánéletű Émile Lampiont. S ha mindez nem elég újítás, a sorozatot hamisítatlan francia hangulat lengi át….

A sorozat első nyolc részét már a Magyar Televízió is sugározta, időközben elkészült öt újabb epizód. A HOLTTEST AZ ÁGYBAN Agatha Christie Holttest a könyvtárszobában című regénye nyomán készült rendezője Éric Woreth.

Larosiere felügyelő egy átlumpolt éjszaka után csinos fiatal nő holttestét találja az ágyában, akiről kiderül, hogy prostituált a Kék madár nevű nyilvánosházban. A felügyelő képtelen bármire is visszaemlékezni, ezért ő lesz az elsőszámú gyanúsított. Larosiere sorsa tehát Lampion kezébe kerül, akit megkér, hogy folytasson nyomozást a nyilvánosházban. Rövidesen két újabb gyanús haláleset is történik a környéken…

Holttest az ágyban – Duna TV –  július 8., kedd 21:30

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Eric Woreth
író: Agatha Christie
forgatókönyvíró: Sylvie Simon
zeneszerző: Stéphane Moucha
operatőr: Bertrand Mouly
vágó: Loic Jaspard

szereplők:
Antoine Duléry (Larosiere)
Marius Colucci (Lampion)
Valérie Sibilia (Pandora)
Juliet Lemonnier (Valentine)
Stéphan Wojtowicz (Deville)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: krimi Duna TV Agatha Christie MinDig TV Holttest az ágyban

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr46484427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása