HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az Operaház fantomja

2014.06.06. 17:00 MinDigTV


M1 – június 8., vasárnap, 22:20

A párizsi operaház fiatal kóristalánya (Emmy Rossum) a társulat ünnepelt dívája (Minnie Driver) helyére lép, amikor az szeszélyei miatti sértődöttségében faképnél hagyja a társulatot. Mindenkit elkápráztat az új szoprán szépsége és elbűvölő hangja. A színházat patronáló fiatal nemest (Patrick Wilson) is ámulatba ejti, akiről csakhamar kiderül, hogy Christine gyermekkori játszótársa volt.

Az Operaház fantomja

Az új csillag azonban titkot őriz: pallérozott, éteri hangját titokzatos mesterének köszönheti, akit a halott apja által ígért „zene angyalának” hisz. Hamarosan kiderül, hogy az angyal nem más, mint az operaház személyzete által rettegett titokzatos fantom (Gerard Butler), akinek nincs ínyére a vetélytárs felbukkanása. Az egyre sértettebbé váló, beteglelkű zseni kegyetlen tettek sorozatára ragadtatja magát...

Gaston Leroux fantasztikus regénye, Az Operaház fantomja 1911-ben jelent meg és egy csapásra a szürrealista költők kedvenc olvasmánya lett. A regény a valóság és a képzelet határvonalán egyensúlyoz. Többféle olvasata lehetséges; talán ez is magyarázat a könyv alapján készült színpadi- és filmes adaptációk töretlen népszerűségére.

Andrew Lloyd Webber musicaljét Joel Schumacher amerikai rendező álmodta filmvászonra 2005-ben. (Nevéhez olyan filmsikerek kötődnek, mint az Egyenesen át, Összeomlás, A fülke.) A film kivívta úgy a közönség, mint a szakma elismerését. Két Golden Globe- és három Oscar-díjra jelölték.

Az Operaház fantomja – M1 – június 8., vasárnap, 22:20

rendező: Joel Schumacher
író: Gaston Leroux
forgatókönyvíró: Andrew Lloyd Webber
operatőr: John Mathieson
jelmeztervező: Alexandra Byrne
zene: Andrew Lloyd Webber
producer: Andrew Lloyd Webber
látványtervező: Anthony Pratt
vágó: Terry Rawlings

szereplők:
Gerard Butler (Fantom)
Emmy Rossum (Christine)
Patrick Wilson (Raoul)
Miranda Richardson (Madame Giry)
Minnie Driver (Carlotta)
Ciarán Hinds (Firmin)
Simon Callow (Andre)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: musical M1 MinDig TV Az Operaház fantomja

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr756282975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása