HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Bábel: A semmiből lett város

2014.03.05. 09:44 MinDigTV


Március 5. 21:10 | M1

A semmiből lett város

Saját kórházak és iskolák, több tucat borbély és fodrászat, játéktermek, imaházak, és egy hosszú bevásárló utca: Zaatari, ha város lenne, Jordánia negyedik legnagyobb városa lehetne. De Zaatari nem város - lakói ugyanis a szomszédos, háború dúlta Szíriából menekültek a sivatagos jordán határvidékre.

De vajon hogyan működik a világ második legnagyobb menekülttábora? Milyen út vezetett idáig - táborbeli maffiákkal, elégedetlen tömegek tüntetéseivel és persze rengeteg megfeszített munkával kikövezve? Egyáltalán milyen szempontok szerint kell megtervezni egy százezres nagyságú, tartósan átmeneti települést? A legújabb Bábelben Al Ghaoui Hesna erre keresi a válaszokat.

Egy világ, ahol a legelképesztőbb dolgok is megeshetnek - és egy riporter, aki felkutatja, bemutatja, elmeséli ezeket. Úgy, ahogy valóban megtörténtek. Folyamatok, trendeket, amikről sokat hallunk, amelyek befolyásolják mindennapi életünket - csak sokszor azt nem tudjuk, hogy pontosan hogyan. Sorsok és emberek, akik elmesélik, mi forgatta fel az életüket, és hol találtak válaszokat a legalapvetőbb kérdésekre a világról. Egy műsor, amely minden hónapban - 52 percben - egy-egy különös témát jár körbe Magyarországról és a nagyvilágból.

Bábel - Hesnával a világ -március 5. szerda, 21:10

    rendező: Vincze Tibor
    operatőr: Durkó Ádám
    munkatárs: Herner Dorka, Kara Ervin, Palkovics Viktória, Palla Gréta
    producer: Eckhardt Balázs
    szerkesztő-riporter: Al Ghaoui Hesna
    vágó: Török Áron
    műsorvezető: Al Ghaoui Hesna


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

 

Szólj hozzá!

Címkék: menekülttábor Jordánia Bábel Hesna Zaatari

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr355844123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása