HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Hazajáró: Erdővidék 2. - Miklósvárszék

2014.02.04. 16:36 MinDigTV


Duna World - február 4., kedd, 19:30

Erdővidék déli szegletét, az egykori Miklósvárszéket látogatja meg a Hazajáró. Az ősi gyepűvonalat jelentő legendás Észak-Persányi Rika-hegység, és a Baróti-hegység ölelte medencét az Oltnak tartó hargitai patakok szabdalják. Ide telepedtek meg közel ezer éve a sepsi székelyek, örökre eljegyezve magukat e gazdag természeti kistájjal.


Van valami az ősi székely települések legendás levegőjében. Mert a sorscsapások ellenére annyi néprajzi, művelődési és épített örökség halmozódott fel itt, és annyi történelmi nagyság fogant meg e kis területű szék ölében, amire a világ bármely nagy birodalma büszke lehetne.

Hazajáró: Erdővidék 2. - Miklósvárszék - Duna World - február 4., kedd, 19:30

A sorozatról:
A "Hazajáró" hétről-hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken és belső-Magyarországon hol gyalog, hol szekérrel, kerékpárral vagy kenuval halad vándorútja során. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig - megannyi magyar emlék kíséri a "Hazajáró" soha véget nem érő útját.

rendező: Vándor Attila, Moys Zoltán
forgatókönyvíró: Moys Zoltán
operatőr: Kiss Gábor, Schödl Dávid
szerkesztette: Kenyeres Oszkár


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sepsi Erdővidék Hazajáró Miklósvárszék Észak-Persányi Rika-hegység

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr395798774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása