HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Sztárparádé vasárnap Fábry Sándornál

2014.01.16. 18:38 MinDigTV


M1 - január 19. 20:20

Az éter és a Balaton hullámain

Annak idején megmutatta, hogy mitől fordul egyet, vagy áll meg éppen Apukám világa, vezetett vetélkedőt, és humoros beszélgetőműsort, készített saját showt is, amely egy internetcímre hallgatott, végzett Olasz melókat, mostanában pedig egyre jobban szereti Magyarországot, és a dalokat.


Korábban hosszabb időre külföldre költözött világklasszis kosárlabdázó feleségével, akit a patinás Como-i csapat szerződtetett, és aki sikert sikerre halmozva ma már a Halhatatlanok Csarnokának is tagja. Természetesen Csiszár Jenőről van szó, akinek szívét, régi szerelme, a rádiózás még ma is fogva tartja. Ő azonban nem csak az éteri hullámokat kedveli, hiszen a Balaton és Szigliget nagy rajongójaként a vitorlázás is igen közel áll hozzá: a Lisa fedélzetén, Litkey Farkassal kétszer is tagja volt a Kékszalag győztes csapatának, ráadásul ikerfiai jóformán a szigligeti kikötőben nőttek fel, amely csupán száz méterre található a házuktól. Azt tehát nem mondhatnánk, hogy Csiszár Jenő mindennapjai unalmasak lennének, ő mégis azt mondja, teljesen hétköznapi életet él a családjával. Leginkább a szakmai kihívások foglalkoztatják, hiszen az egyetlen országos kereskedelmi rádió társ-programigazgatójaként, a megannyi televíziós munka mellett még arra is jut ideje, hogy új műsorformátumokon törje a fejét. Legközelebb A Dal zsűritagjaként láthatjuk majd a képernyőn, hiszen ismét az Eurovíziós válogatóműsor ítészeként vállalja a jó és a még jobb közötti döntés nehézségeit, előtte azonban tiszteletét teszi nálunk bájos feleségével, Újvári Eszterrel.

Gondolj merészet és nagyot

Egy fiatal egyetemista készített egyszer egy segédszoftvert a saját céljaira, hogy megkönnyítse a rajzok és makettek elkészítését. Egy barátja fantáziát látott benne, és úgy gondolta, hogy ez másoknak is hasznára válhatna, hiszen egy kiváló eszközzé lehetne fejleszteni, amely megkönnyítheti az üzleti tárgyalásokon, az előadásokon, vagy akár az oktatásban is az emberek életét.

Végül betoppant harmadik társuk is, aki azért utazott haza Svédországból, ahol felnőtt, mert úgy döntött, hogy szeretne egy sikeres magyar vállalatot építeni. Hármójuk összefogásukból született meg végül a Prezi, amely jelenleg két irodát tart fenn – egyet San Francisco-ban, egyet Budapesten – és amelynek jelenleg több mint 36 millió felhasználója van a világon. A sikerhez persze nem csak egy jó termék, hozzáértés, kreativitás és némi szerencse kellett, hanem az a mentalitás is, amely áthatja az egész vállalatot. Budapesti irodájuk bejárata ugyanis olyan, mint egy furcsa csillagkapu: amikor belép rajta az ember, egy másik dimenzióba csöppen. A dolgozóknak nincs megszabott munkaidejük, behozhatják a kutyájukat, sőt akár a gyerekeket is a munkahelyre, a bisztrójukban ingyen ehetnek-ihatnak, vagyis minden feltétel adott ahhoz, hogy áradhasson a kreativitásuk. A cég története bővelkedett a kalandokban, sok munkára, kitartásra, de leginkább a sikerbe vetett, megtörhetetlen hitre volt szükségük ahhoz, hogy eljussanak idáig.

Ismerkedjen meg Ön is egy nem mindennapi magyar sikertörténettel, amelyet a Prezi alapítói Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám személyesen prezentálnak a Fábry showban.

Lajcsi összetrombitálja a családot

Művészneve annyival ismertebb a valódinál, hogy néha még az igazoltató rendőröket is zavarba ejti. Nem értik ugyanis, miért szerepel a papírjaiban a Galambos Lajos név, amikor ő közismerten Lagzi Lajcsi.

Nem is csoda, hiszen annak idején a Dáridóval minden nézettségi rekordot megdöntött, igaz, ez sok lemondással is járt számára, hiszen mindhárom gyermeke születését lekéste. Ma már azonban azt vallja, hogy van élet a képernyőn túl is, igyekszik minél több időt a családjával tölteni, és egész életét nekik szenteli. Megteheti, hiszen bőven voltak kalandjai az életben: összebarátkozott etióp sátorépítő munkásokkal, főzött a thai tengerparton német turistáknak, gardírozta Demis Roussos, Thalia, Natalia Oreiro, Chris Rea vendégszereplését a műsorában, ült egy venezuelai kényszerleszállást végrehajtó gépen, és marcona dzsungellakókkal barátkozott egy tál chili con carne mellett. Történeteinek tárháza szinte kimeríthetetlen, mindenről eszébe jut egy újabb mókás kaland, de végül mindig az élete origóját jelentő családjához érkezik meg. A műsorban is gyermekeivel láthatjuk, akik – apjuk minden próbálkozása ellenére – végül maguk is a zenei pálya felé orientálódtak, így egy olyan meglepetés produkció ősbemutatóját tarják majd Fábrynál, amelyet mi más is ihletett volna, mint Lajcsi nagyapjának és édesapjának emléke.

A fesztiválok nagyasszonya

Pályája hihetetlenül sikeres és végtelenül kalandos is – legszívesebben így jellemzi zenei karrierjét Kovács Kati.

A sikereket könnyű alátámasztani, hiszen nem csupán itthon nyerte meg egyedüli előadóként háromszor is a Táncdalfesztivált, de számos külföldi dalversenyről is sorra ő hozta el az első díjakat. Most fordul a kocka, hiszen A Dal zsűritagjaként neki kell majd elbírálnia az ifjú tehetségeket Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő és Rákay Philip oldalán. Ennél talán nem is kell jobb apropó ahhoz, hogy felelevenítsük a korábbi fesztiválok és turnék hangulatát, amelyek igencsak bővelkedtek a kalandokban - legyen szó a kubai hotel előtt magyarul énekelni próbáló helyiekről, az írországi fesztiválélményekről, amelyekhez szó szerint rögös út, és egy bérelt autóban átélt viszontagságok vezettek, netán a közös fellépésekről Hofi Gézával, vagy akár a Yamaha fesztivál céltévesztő gésáiról, a szibériai hidegben krumpliért egész éjszaka sorban álló diákokról, esetleg a grúzok szokatlan vendéglátási szokásairól.

A történetek sora szinte végtelen, éppen ezért biztosak vagyunk benne, hogy igazán jól fog szórakozni, ha megnézi Fábry Sándor műsorát, amely január 19-én vasárnap 20:20-tól látható az M1-en.

Fábry - M1 - január 19. 20:20


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Kovács Kati Fábry MinDig TV Galambos Lajos Árvai Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr245761634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása