HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Barbarossa

2013.11.13. 09:22 MinDigTV


Duna TV: november 13. szerda, 21:35

A RAI megbízásából, 2009-ben készült kétrészes, nem mindennapi kalandokat ígérő filmben a főbb szerepeket a Golden Globe-díjas Rutger Hauer, és az Oscar-díjas F. Murray Abraham alakítják.


Barbarossa Frigyes német-római császár célkitűzése volt, hogy birodalma határait kiterjessze az észak-olaszországi városállamokra is. Ennek érdekében több megtorló hadjáratot is vezetett az önállóságát védelmező Milánó és a szövetséges városállamok ellen. A Nagy Károly birodalmát újjáteremteni szándékozó Rőtszakállú azonban váratlan ellenállásba ütközik a Milánó-környéki csatákban.

A fiatal Alberto da Giussano gyerekként megmentette a császár életét, később azonban két testvérét is megölték Barbarossa csatlósai. Alberto létrehozza a Halál seregét, ezzel tömörítve egységbe a széthúzó városállamokat, s végül a legnanói csatában döntő győzelmet arat Barbarossa seregei fölött.

A RAI megbízásából készült kétrészes filmben a főbb szerepeket nagyszerű színészek játsszák. Rutger Hauer nemzetközi hírnévnek örvend, tehetségét Golden Globe-díjjal jutalmazták (a Szökés Sobiborból legjobb férfi mellékszereplője volt). F. Murray Abraham Oscar-díjat kapott az Amadeus című filmben nyújtott alakításáért, Salieri megformálójaként.

Duna: november 13. szerda, 21:35

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Renzo Martinelli
forgatókönyvíró: Renzo Martinelli, Giorgio Schottler, Anna Samueli
zeneszerző: Aldo De Scalzi
operatőr: Fabio Cianchetti
producer: Renzo Martinelli
vágó: Osvaldo Bargero

szereplők:
Rutger Hauer (Federico Barbarossa)
Raz Degan (Alberto da Giussano)
F. Murray Abraham (Siniscalco Barozzi)
Christo Jivkov (Gherardo Negro)
Antonio Cupo (Alberto dell'Orto)
Vlad Rădescu (Mastro Guitelmo)
Cécile Cassel (Beatrice di Borgogna)
Marius Chivu (Guidone)
Butuc Zoltán (Otto da Giussano)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV MinDig TV Barbarossa F. Murray Abraham Rutger Hauer

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr65630281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása