HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Tükreim (Sophia Loren)

2013.10.01. 10:25 MinDigTV


Duna TV - október 1. 22:00

Sophia Loren, a népszerű olasz díva életéről és családjáról szóló kétestés tévéfilm.


Sophia Loren szerepeiről, hihetetlenül fényes karrierjéről szinte mindent tudunk, de keveset tudunk az életéről. Ezúttal húga, Maria Scicolone életrajzi írásából készült tévéfilmből nyerhetünk betekintést a család életébe. A film központi alakja a lányait egyedül nevelő erős és céltudatos édesanya, Romilda Villani, aki fiatalkorában miután megnyert egy Greta Garbo hasonmásversenyt, Amerikába hívták filmezni, azonban a szülői szigor nem engedte vágyai beteljesülését. Sikertelen szerelmi viszonyba keveredett egy férfival, akinek két lányt szült, és aki soha nem vette el, sőt a második lányt el sem ismerte.

Megismerhetjük a háború alatti nápolyi éveket, amikor a háromfős kis család a nagyszülői segítség nélkül igen nagy bajban lett volna. Ebből a nyomorból és nélkülözésből akart kitörni Romilda, amikor egykori vágyainak megtestesítőjét gyönyörű idősebbik lányában, Sophiában látta. Ő volt az, aki szépségversenyekre hordta lányát, és ő volt az, aki hátrahagyva másik gyermekét szinte minden pénz nélkül felköltözött vele Rómába, hogy ott nyisson utakat lánya tehetségének, majd később, amikor annak karrierje meredeken ívelt felfelé, és már 26 évesen elnyerte a legnagyobb filmes elismerést, az Oscar-díjat, elégedetten, de kicsit sértődötten vonulhasson vissza szülőfalujába, otthonába.

A film főszerepét, saját édesanyját maga Sophia Loren alakítja, őt pedig a tehetséges fiatal színésznő, Margareth Madé. Az olasz filmes legenda számára nem ez az első alkalom, hogy édesanyja szerepébe bújik, hiszen 1980-ban már eljátszotta saját magát és édesanyját is egy róla szóló tévéfilmben. Ő volt az, aki felkérte Vittorio Sindonit a film megrendezésére, aki nagyon nagy megtiszteltetésnek élte meg ezt. A film operatőre Ennio Guarnieri, zeneszerzője pedig Nicola Piovani.

Tükreim 2/1.rész – október 1. 21:30

rendező: Vittorio Sindoni
forgatókönyvíró: Maria Scicolone, Patrizia Carrano, Piero De Bernardi, Andrea Saraceni, Alessandro Zambrini
zeneszerző: Nicola Piovani
operatőr: Ennio Guarnieri
producer: Claudio Saraceni
vágó: Jenny Loutfy

szereplők:
Sophia Loren (Romilda Villani)
Enzo De Caro (Riccardo Scicolone)
Nicola Di Pinto (Romilda apja)
Margareth Made (Sophia Loren)
Francesco Paolantoni (Mario)
Xhilda Lapardhaja (Maria Scicolone)
Raffaele Esposito (Romano Mussolini)
Carla Cassola (Luisa Villani)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV MinDig TV Sophia Loren Tükreim

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr175543193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása