HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Taxival a tengeren (Acorazado)

2013.09.30. 10:16 MinDigTV


Duna TV: szeptember 30. hétfő, 21:15

Taxival a tengeren c. mexikói film fergeteges filmszatíra, mely többszörös díjnyertes alkotás a legkülönbözőbb latin-amerikai fesztiválokon.


Bravúros filmszatíra Mexikóról, a mindent túlélésről. Isteni karakterek, háttérben Mexikó, előtérben a sokszínű, különböző egyéniségű hétköznapi emberek. Főhősünk egy igazi "kisember", Silverio, aki több lábon próbál megélni. Idegenvezető egy buszon, ahol szocpol szövegeket nyom a vad kapitalizmusról, miközben lejmol a turistáktól, "riksás" taxiján mindent fuvarozik, lepukkant kocsija "kéj-hotel", felesége és leánya, mint két bálna, egyszóval nem könnyű a helyzete.

Az arizonai sivatagon át mexikóiak százai próbálnak eljutni az Egyesült Államokba, a jobb megélhetés reményében. Sokan indulnak el, de csak kevesen érkeznek  meg, mivel a határőrség nagy erőkkel van jelen, és igyekszik megakadályozni az illegális határátlépést. Silverio barátai javaslatára nem a szárazföldön, hanem a tengeren át próbál eljutni egy új világba, tutajon taxival, egy jobb élet megteremtésében bízva. No persze a két bálnát, azaz nőit hátrahagyván. A bökkenő csak az, hogy Silverio, a nyomorult, szegény, éhező mexikói nem Amerikába, hanem Kubába vetődik, mint egy partra vetett, tátogó hal…  A nagy amerikai álomból felébredvén, a politikai menekült a kommunista Castro országban tér magához...

Díjak:
Latin-Amerika több A kategóriás fesztiválján első díjak sora:
2010-ben Közönségdíj a rendezőnek - Morelia International Film Festival
2011. Lleida Latin-American Film Festival - Legjobb Elsőfilm és Legjobb Forgatókönyv Díja a rendezőnek

Duna: szeptember 30. hétfő, 21:15

rendező: Álvaro Curiel
író: Alejandro Lozano, Álvaro Curiel
forgatókönyvíró: Álvaro Curiel
zeneszerző: Ricardo Martín
operatőr: Germán Lammers
vágó: José Manuel Craviotto

szereplők:
Silverio Palacios (Silverio)
Camille Natta (Camille)
Salvador Sánchez (Alacrán)
Laura de la Uz (Lucia)
Enrique Molina (Alberto)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték Duna TV MinDig TV Taxival a tengeren Acorazado

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr835540801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása