HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Egri csillagok

2013.08.02. 11:50 MinDigTV


A magyar színjátszás színe-java felvonul a rendkívül látványos 2 részes történelmi filmben, melyhez hasonló, azóta sem készült. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M1 augusztus 2., péntek 21:00


Gárdonyi Géza nagyszabású történelmi regénye kötelező irodalom az általános iskolákban. Az író rendkívüli képzelőereje nemcsak olvasója elé varázsolja az általa megírt történelmi korokat, de szinte részesévé is teszi a cselekménynek. Az Egri csillagok című remek regényből készült Várkonyi Zoltán monumentális filmalkotása a kor legnagyobb magyar színészeinek a főszereplésével.

Bornemissza Gergelyt és Cecey Évát az időszak felkapott „szerelmespárja”, Kovács István és Venczel Vera alakítja, csakúgy, mint a Kárpáthy Zoltán című filmben. Dobó István várkapitányt Sinkovits Imre játssza, és Jumurdzsákot sem tudja másképp elképzelni az olvasó – ha már látta a filmet – mint ahogy Bárdy György megformálta. A magyar színjátszás színe-java felvonul a rendkívül látványos 2 részes történelmi filmben, melyhez hasonló, azóta sem készült.

1500-as évek, Magyarország. Portyázó török csapatok dúlják fel az országot, rabolnak, fosztogatnak, rabságba hurcolják a magyarokat. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyerekként kerül Jumurdzsák kezébe, aki egy keleti rabszolgapiacon akarja eladni értékes foglyait. A gyerekek megszöknek, ráadásul magukkal viszik a babonás Jumurdzsák talizmánját. A török harcost ezután elhagyja a szerencséje, míg a bátor kisfiú, Bornemissza Péter megtalálja azt...

A film története hűen követi a regényt.

Egri csillagok 1-2. – M1 – augusztus 2. 21:00

rendező: Várkonyi Zoltán
író: Gárdonyi Géza
forgatókönyvíró: Nemeskürty István
zeneszerző: Farkas Ferenc
operatőr: Szécsényi Ferenc
jelmeztervező: Kemenes Fanni, Lang Rudolf, Mialkovszky Erzsébet
látványtervező: Szász Endre, Vayer Tamás
vágó: Szécsényi Ferencné

szereplők:
Sinkovits Imre (Dobó István)
Kovács István (Bornemissza Gergely)
Venczel Vera (Cecey Éva)
Bárdy György (Jumurdzsák)
Bitskey Tibor (Mekcsey István)
Agárdy Gábor (Sárközy)
Ruttkai Éva (Izabella királyné)
Gobbi Hilda (Baloghné)
Szemere Vera (Ceceyné)
Horváth György


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film M1 MinDig TV Egri csillagok

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr995439789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása